Knuser konkurrentene med skikkelig kraftpakke

Ny designperle fra Mercedes har klassens råeste motor.  

Mercedes-Benz er på offensiven om dagen og lover klassens råeste ytelser i nye C63 AMG Coupe.
Mercedes-Benz er på offensiven om dagen og lover klassens råeste ytelser i nye C63 AMG Coupe.

Her er den helt nye AMG-versjonen fra Mercedes, basert på folkelige C-klasse i coupeformat. Mercedes hevder selv at de har laget en kraftpakke av de sjeldne, ved å tilby en voldsom 8-sylindret biturbo-motor under panseret.

Dette er nøyaktig samme motor som vi finner i verstingen AMG GT, men i C-klassen yter den 476 eller 510 hk, avhengig av effektalternativ. Dermed holder Mercedes ord når de påstår at coupeen er klassens råeste på effekt og ytelse.

Nåla i topputgaven angriper 0-100 km/t på kun 3,9 sekunder og er videre elektronisk begrenset til 250 km/t. Dette sørger for at C 63 AMG coupe overgår både BMWs M4 og Audi RS5, som kan by på henholdsvis 431 og 450 hk.

Les også: Dette er en lekker bilnyhet fra uventet hold

Viktig satsning

C-klasse er Mercedes mest solgte modell og danner på mange måter ryggraden i selskapets suksess. Derfor mener Mercedes at deres nye coupe er en viktig satsing i nettopp dette segmentet.

Når attpåtil AMG får optimalisere bilen, innebærer det i tillegg til betydelig mer motorkraft, et langt mer sportslig oppsett, kontra innstegsmodellene. Økt sporvidde, stivere fjæring og lavere oppsett er blant faktorene som sørger for dette.

Les også: Dette har de ikke gjort siden 1971

Aggressive detaljer

I kjent stil får også AMG-versjonen en aldri så liten kosmetisk behandling. Større luftinntak i front, markerte pølser på panseret og en diskret, men synlig vinge på bakluken som avsluttes med fire grove enderør. Totalt sett blir utseendet mer skarpt og aggressivt – akkurat som bilen fortjener.

Setter du design og smekre linjer foran det praktiske, og i tillegg føler deg frelst av en sjelden rå motorkraft, vil trolig nye C 63 AMG coupe passe deg midt i blinken.

Selv om råtassen ikke lanseres på markedet før i mars 2016, har den verdenspremiere i Frankfurt 15. september. Vi gleder oss stort til å se bilen, og lover å komme tilbake med utfyllende informasjon.

Les også: Norske avgifter gjør denne Mercedesen til et kupp