Slik lager du matpakken spennende og sunn

Wenche hadde besøk av illustratør Ståle Gerhardsen og datteren Eira. Sammen laget de 5 fristende, sunne og veldig kreative matpakker. Se innslaget og la deg inspirere!

Du kan følge Ståle på instagram: @kreativoli, der du kan finne flere tips til å dekorere matpakken!

Lakseburgere eller fiskekaker
Slik gjør du:
Del lakseburger/fiskekaker i to og legg mellom to grove skiver brød eller grove rundstykker delt i to.
Smør på grov sennep, skiver av tomat, agurk og/eller paprika.

Pasta og pesto
Slik gjør du:
Kokte skruer av fullkornspasta vendes inn med pesto og eventuelt litt olivenolje.
Legg ved små tomater og staver av slangeagurk, eventuelt staver av paprika.

Sandwich
Tynne skiver som klemmes sammen blir saftige og ikke klissete som nistemat.
Slik gjør du:
Grovt brød, eller grove rundstykker, delt i to
Forslag til pålegg:

  • Smør på et tynt lag soft margarin, makrell i tomat (gjerne salsa), finhakket purre eller skiver av agurk.
  • Smør på et tynt lag soft margarin, leverpostei, skiver av syltet agurk (eventuelt slangeagurk) og/eller paprika.
  • Smør smøreost med kryddersmak, eller grov smakfull sennep. Legg på kokt skinke, agurk og/eller paprika.
  • Smør grov sennep legg på ost og skinke i skiver.

Omelett
Slik lager du omelett i form:
Pisk sammen 3-4 egg, 2 ss vann og ¼ ts salt.
Tilsett finhakket paprika, gressløk eller vårløk, maiskorn, finhakket skinke og lett finrevet ost.
Hell i en liten smurt form, slik at omeletten blir ca 2 cm høy.
Stek i stekeovn ved 150 grader i 15-20 min., til omeletten har stivnet.
Avkjøl og del i biter.
Sett kaldt om den lages dagen i forveien.
Del omeletten i strimler og legg i nisteboksen, gjerne med litt brød og grønnsaker ved siden av. For eksempel gulrot og slangeagurk i staver.

Omelett i tortillalefse
Omeletten kan også lages i en liten stekepanne.
Lag den tynn, avkjøl og legg over på en tortillalefse.
Rull sammen og del i to.
Fest eventuelt sammen med en tannstikker.

Ikke glem frukt og grønnsaker
Del i biter og legg i en liten boks eller pose.
For at eple og banan ikke skal bli mørke, press over litt saft fra appelsin.
Et lite mellommåltid kan være nøtter, rosiner og litt frukt.

 

Havregrynsvafler – en liten overraskelse i matpakken


Dette trenger du:

  • 3 dl havregryn
  • 3 skummet melk, kesam eller yoghurt
  • 3 dl lettmelk
  • 3 egg
  • 3 ss rapsolje til baking eller annen nøytral olje
  • 1-2 ss honning
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron eller bakepulver
  • ½ ts salt
  • hvetemel, fibra eller like deler grovt og fint mel, til passe tykk deig

Slik gjør du:

La havregryn svelle i melken(yoghurt eller kesam) i 10-15 min.
Visp sammen resten av ingrediensene og bland inn havregrynblandingen.
La røren ”svelle” i 10-15 min. før steking.
Legg i nisteboks eller legg sammen to og to hjerter, for eksempel med brunost, eller smør med et tynt lag honning.