Aleksander (29) ble stoppet av politiet på den første turen...

Ser du hvorfor?

Det er sannelig ikke mye igjen av den originalen bilen her - nemlig en varebil av typen Renault Kangoo. Aleksander Steen Røsethfra Våler i Østfold har nemlig gjort noe helt spesielt ut av den heller trauste bilen. Foto: Privat
Det er sannelig ikke mye igjen av den originalen bilen her - nemlig en varebil av typen Renault Kangoo. Aleksander Steen Røsethfra Våler i Østfold har nemlig gjort noe helt spesielt ut av den heller trauste bilen. Foto: Privat

Når noen har lyst å bygge om en bil, velger de ofte de vanlige modellene – gjerne fra Ford, VW, BMW, Audi eller Mercedes. Eller kanskje en gammel Opel.

Noen liker imidlertid å tenke utenfor boksen. En av dem er Aleksander Steen Røseth fra Våler i Østfold. 

Etter noen år der motorinteressen ble byttet ut med andre ting, er han nå tilbake på bilsporet. Og fortsetter mer eller mindre der han slapp som tenåring. Nemlig med å lage hobbybiler det garantert ikke finnes maken til.

Les også: Angrer på at han ikke knuste drittbilen med slegge

Fått tilbake bil-gløden

18-åringen Aleksander hang rundt på råneplasser for å se på andre sine biler, og vise fram sin egen. Den gangen hadde han en Peugeot 106 som var ombygd med Toyota Supra-styling. Ikke akkurat hverdagslig, den heller.

Så har årene gått – uten så mye fokus på bil. Men nå har gløden meldt seg igjen. Og han har skaffet seg et nytt prosjekt, som er helt annerledes enn alt annet på veiene i Norge. Nemlig en 2002-modell Renault Kangoo varebil, som han har bygget om og lakkert i alle mulig retninger. 

Stoppet av politiet

Resultatet ser du selv. Oppsiktsvekkende er vel bare forbokstavene. Selv ikke Aleksander vil nok forsøke å påstå at den er vakker. Men at den får oppmerksomhet og rent bokstavelig talt er en fargeklatt på veien, det er det vanskelig å være uenig i. 

Så oppsiktsvekkende er den, faktisk, at da den ble tatt med ut på sin første tur slik den ser ut nå, ble den stoppet av politiet. Ikke fordi han skulle bøtelegges, få sjekket vognkort eller førerkort, men fordi de ville ta bilder av den! 

Les også: Kjenner du igjen denne raringen?

Skal bli showbil

Men bilen er på ingen måte ferdig. Dette er et langsiktig prosjekt. Aleksander har tenkt å eie bilen i mange år. Og nå som han er ganske fornøyd med eksteriøret, er det innsiden av bilen sin tur.

Her skal det skje ting i tiden framover, selv om han ikke er kommet så langt ennå.

– Planen er at det skal bli en showbil, når den er ferdig, sier eieren.

Les også: Både genial og litt skummel

Bilen:

Merke, modell: Renault Kangoo 2002

Hvor lenge har du eid den? Har kun hatt den siden mai, men skal bli i mitt eierskap i mange år til.

Hva har du gjort med den? Utvendig er det montert styling. Front er hentet fra en Ford Focus WRC, sideskjørt er fra en Audi S3 og bakfanger er fra en VW Golf 2

Liker best med bilen: Fronten, det er noe med den som jeg ikke klarer å beskrive

Liker minst med bilen: At det er en 1,9 diesel.

Beste opplevelse med bilen: Første tur med bilen ble jeg stoppet av politiet, ikke for førerkort eller vognkort, men for å ta bilder.

Framtidsplaner for bilen: Total ombygging. Planen er 100 % showbil.

Drømmebil: Toyota Supra

Annet:

Alt på bilen er gjort selv, fra tilpassing av styling, til lakkering. Bilen skal lakkeres på nytt, denne gangen litt mer nøytral. Tok ca ni uker med tilpassing og lakkering. Men lenge igjen, skal bygges om innvendig også.

Eieren:

Navn: Aleksander Steen Røseth

Alder: 29 år

Bosted: Våler i Østfold

Litt om meg selv: Endelig fått tilbake bilinteressen, og ser fram til mange herlige år med bil igjen. Har en sønn på to år som synes det er gøy med bil, så nå er det ingenting som holder meg igjen.

Les også: Gjør et kupp på ukjent SUV