Savnet passasjerfly funnet styrtet  i Papua

Et fly med 54 personer om bord som var savnet i Papua-provinsen i Indonesia, er ifølge CNN funnet styrtet. 

Dette skal være flyet som nå er funnet styrtet i Indonesia. Bildet er tatt i 2008. FOTO: YSSYGUY / AVIATION SAFETY
Dette skal være flyet som nå er funnet styrtet i Indonesia. Bildet er tatt i 2008. FOTO: YSSYGUY / AVIATION SAFETY

SISTE: Indonesiske myndigheter sier det savnede passasjerflyet med 54 personer om bord er funnet styrtet i Papua-provinsen i landet.

Det var innbyggere i landsbyen Oktabe i Papua som meldte fra om at de hadde sett et fly kjøre rett i fjellveggen. Det opplyser indonesiske myndigheter på en pressekonferanse natt til mandag lokal tid. Ifølge CNN vil redningsarbeidere ta seg frem til fjellet mandag morgen for å lete etter vraket. 

Flyet var på vei fra Sentani airport utenfor Jayapura til Oksibil. 

– Vi mistet kontakten med flyet, sa lederen for redningstjenesten Basarnas til Reuters. Det er ingen indikasjon på at piloten sendte ut noe nødsignal før styrten. 

Flyet er en ATR42-300-maskin og tilhører Triguana Air Service.

På nettstedet Aviation safety network kan man lese flyets historikk, og her rapporteres det om seks episoder med flere alvorlige tekniske problemer på akkurat dette flyet. 

Blant annet måtte det nødlande etter at piloten fikk problemer med styringen i 2000. Også i juli 2003 måtte flyet nødlande etter at mannskapet observerte røyk fra den ene motoren.

Krasjlandet i fjellet

Flyet tok av fra Sentani klokken 15.21 lokal tid. Siste kontakt med flyet var klokken 15.55 lokal tid, som vil si 07.55 norsk tid. Flyturen skulle kun ta 42 minutter, men ifølge nyhetsbyrået AFP krasjet flyet i et fjell ved Oksibil like før det skulle lande. 

Det var 44 voksne, fem barn og fem besetningsmedlemmer om bord i flyet, ifølge redningstjenesten på twitter. Tre av barna skal være spedbarn.

Flyet forsvant et sted lengst øst i Papua-provinsen. Dette er et svært avsidesliggende område, og mye av øya er dekket av tett jungel og høye fjell, og det var derfor ventet at letingen kunne bli svært vanskelig. 

Det har vært en rekke alvorlige flyulykker i Indonesia, og presidenten lovet i desember en grundig gjennomgang av flysikkerheten i landet, skriver Reuters. 

Selskapet Triguana Air Service er på EUs svarteliste over flyselskap. Flyet som er savnet har registreringsnummer PK-YRN, og har vært i trafikk siden 1988, ifølge Aviation Safety.

Mer innhold fra TV 2