Politiet: Eldre kvinne ble voldtatt på Sunnmøre

Politiet ser svært alvorlig på saken.

Sunnmøre politidistrikt er sikre på at en eldre kvinne i Sula kommune ved Ålesund ble utsatt for et seksuelt overgrep tidligere i måneden.

– Vi har ingen konkrete mistenkte nå. Dette er noe av grunnen til at vi nå går ut og ber om innspill fra publikum. Vi har også satt inn alle tilgjengelige ressurser på etterforskningen, sier politiadvokat Elin Drønnen til TV 2.

Politiet har bedt Kripos om hjelp i etterforskningen, skriver NRK Møre og Romsdal.

Den eldre kvinnen ble utsatt for vold og overgrep i sitt eget hjem en gang mellom onsdag 15. og torsdag 16. juli. Det var hjemmetjenesten som meldte fra om volden til politiet.

Offeret har ikke kunnet identifisere eller gi en god beskrivelse av gjerningsmannen, ifølge politiet som ønsker tips i saken.

Familien til den eldre kvinnen håper nå at alle som har vært i området melder fra til politiet, og at naboer og andre tenker seg godt om de kan ha observert noe.

– Dette er vanskelig for familien og de er veldig opptatt av å finne ut hva som har skjedd og at gjerningsmannen blir tatt, sier bistandsadvokat Inger-Marie Sperre til TV 2.

Politiet er interessert i observasjoner om bevegelser på strekningen mellom Mausavågen til Fiskarstranda og turstien langs Raudåvatnet og fylkesvei 167 i tidspunktet mellom kvelden 15. juli og morgenen 16. juli.

Politiadvokat Elin Anja Drønnen opplyser til Sunnmørsposten at politiet har sendt DNA-prøver til Folkehelseinstituttet, og at svaret på prøvene kan ventes tidligst kommende fredag.

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2