Hillary Clinton til verbalt angrep mot Iran og Kina

Hillary Clinton spilte tungt på sin utenrikspolitiske erfaring da hun talte til velgere i New Hampshire lørdag. Kina, Iran og Vladimir Putin var blant dem som fikk unngjelde.

KRASS: Presidentkandidat Hillary Clinton med harde ord i en tale i New Hampshire lørdag. Foto: Darren McCollester/Getty Images/AFP
KRASS: Presidentkandidat Hillary Clinton med harde ord i en tale i New Hampshire lørdag. Foto: Darren McCollester/Getty Images/AFP

Kina står bak hackerangrep mot den amerikanske regjeringen, Iran destabiliserer hele Midtøsten, og Russlands president Putin er en skummel mann, var blant innholdet i Clintons krafttale.

Den tidligere førstedamen er favoritt til å bli demokratenes kandidat til presidentvalget i 2016. I sin tid som utenriksminister fra 2009 til 2013 rakk hun å besøke over 100 land.

Clintons ordbruk om kineserne var betydelig krassere enn den som brukes av president Barack Obamas demokratiske regjering.

Hun uttalte hun ønsker å se et mer fredelig Kina, men advarte:

– Vi må være årvåkne, det kinesiske militæret vokser svært hurtig. De bygger nye militære anlegg som igjen truer land vi har gode forbindelser til, som for eksempel Filippinene,

– Samtidig forsøker de å hacke seg inn i alt som ikke beveger seg i USA. De stjeler forretningshemmeligheter fra forsvarsleverandører og store mengder informasjon fra regjeringen i håp om å skaffe seg en fordel, sa Clinton. (©NTB)