SUSHISALAT - En enkel sommervariant du fint kan lage på feriekjøkkenet
Sunt, enkelt og kjempegodt, som lunsj eller middag i sommervarmen!
Dette trenger du:
- Ca 500 g skinn og benfri laksefilet
- 2 stk avocado
- 1 slangeagurk
- 2-3 vårløk
- Frisk koriander
- Sesamfrø, evt. Nigellafrø
Dressing
- 5 ss soyasasus
- 1 ss fiskesaus
- 2 ss søt riseddik
- 1 ts wasabi paste, evt. pulver
- Saft og finrevet skall av 1lime
Sushiris
- Ca 500 sushiris
- 7 dl vann
- 5 ss sushieddik
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
Slik gjør du:
Start med risen.
Risen skylles godt i dørslag til vannet er klart, ikke melkehvitt.
La risen renne godt av seg før den kokes.
Kok etter anvisning på pakken, til vannet er fordampet og risen er fast i konsistensen.
Avkjøl risen til 30-35 grader.
Bland samme eddik, sukker og salt, og varm opp til sukkeret har løst seg opp.
Skal ikke koke!
Avkjøl til ca. 30-35 grader og vend inn blandingen, litt av gangen, i risen.
Risen skal ikke bli for fuktig.
Skjær laksen i tynne skiver (laksen trenger ikke fryses når du bruker vakumpakket laks).
Rens og del avocado i skiver, slangeagurk i strimler og finsnitt vårløk.
Rør sammen ingrediensene til dressingen.
Fordel litt over ris, laks og grønnsaker, og server resten ved siden av i en liten skål.