Sitronstekte  kyllinglår med en touch av Middelhavet

Dette må bli sommerens favoritt, sitronstekt kyllinglår med quinoa, paprika og gressløk!


Sitronstekte kyllinglår, quinoa, paprika og gressløk

Dette trenger du:

  • 3-4 kyllinglår (evt. kyllingvinger, se tips)
  • Olivenolje
  • 1 sitron
  • 2-3 fedd hvitløk
  • Salt og pepper

Quinoa

  • 3 dl quinoa (eller bulgur)
  • 1 løk
  • 1 ts fersk finhakket ingefær
  • 1/2 ts finhakket chili
  • 1 ss olje
  • Ca 6 dl vann
  • Salt og pepper
  • 1-2 paprika
  • finhakket gressløk

Slik gjør du:

Gni kyllinglårene inn med olivenolje, saft og finrevet skall av sitron, hakket hvitløk, salt og pepper.
Legg i et ildfast fat og stek i varm stekeovn, 175 grader i 20-30 min., avhengig av størrelse på lårene.
Tips: Kyllingvinger stekes på samme måte, steketid 15-20 min. ved 200 grader)

Quinoa
Skyll quinoa under rennende kaldt vann.
Finhakk løk og surr blank i olje.
Kok quinoa etter anvisning på pakken.
Tilsett paprika i terninger, chili, ingefær og finhakket gressløk mot slutten av trekketiden.
Smakt til med salt og pepper, gjerne litt olje, saft og 1 ts finrevet skall fra sitron.