Sitronstekte kyllinglår med en touch av Middelhavet
Dette må bli sommerens favoritt, sitronstekt kyllinglår med quinoa, paprika og gressløk!
Sitronstekte kyllinglår, quinoa, paprika og gressløk
Dette trenger du:
- 3-4 kyllinglår (evt. kyllingvinger, se tips)
- Olivenolje
- 1 sitron
- 2-3 fedd hvitløk
- Salt og pepper
Quinoa
- 3 dl quinoa (eller bulgur)
- 1 løk
- 1 ts fersk finhakket ingefær
- 1/2 ts finhakket chili
- 1 ss olje
- Ca 6 dl vann
- Salt og pepper
- 1-2 paprika
- finhakket gressløk
Slik gjør du:
Gni kyllinglårene inn med olivenolje, saft og finrevet skall av sitron, hakket hvitløk, salt og pepper.
Legg i et ildfast fat og stek i varm stekeovn, 175 grader i 20-30 min., avhengig av størrelse på lårene.
Tips: Kyllingvinger stekes på samme måte, steketid 15-20 min. ved 200 grader)
Quinoa
Skyll quinoa under rennende kaldt vann.
Finhakk løk og surr blank i olje.
Kok quinoa etter anvisning på pakken.
Tilsett paprika i terninger, chili, ingefær og finhakket gressløk mot slutten av trekketiden.
Smakt til med salt og pepper, gjerne litt olje, saft og 1 ts finrevet skall fra sitron.
Artikkelen er oppdatert