Anaheim med viktig overtidsseier

Anaheim Ducks vant etter forlengelse i den femte semifinalekampen mot Chicago Blackhawks. California-laget leder 3-2 sammenlagt i serien som spilles best av sju.

JUBEL: Anaheim Ducks jublet etter seier.

Vertene fra Anaheim tok raskt kommandoen i egen storstue. Scoringer av Cam Fowler, Ryan Kesler og Sami Vatanen sørget for en tilsynelatende komfortabel 3-0-ledelse etter én periode.

Reduseringer av Teuvo Teräväinen og Brent Seabrook i annen periode ordnet likevel spenning foran avslutningen. Patrick Maroon sendte Anaheim opp i 4-2-ledelse med drøyt fem minutter igjen på klokka, men to mål på drøye minuttet av Jonathan Toews gjorde at lagene måtte ut i forlengelse for å kåre en vinner.

Det skulle imidlertid ikke ta mer enn 45 sekunder før det ble en avgjørelse. Matt Beleskey scoret for Anaheim og sikret en meget viktig seier.

Neste kamp spilles i Chicago natt til torsdag. Skulle Blackhawks vinner på hjemmebane, får Ducks mulighet til å avgjøre det hele hjemme i California natt til søndag.

I finalen venter vinneren av kampen mellom New York Rangers og Tampa Bay Lightning hvor Tampa Bay leder 3-2 sammenlagt. Neste kamp mellom disse lagene spilles i Florida tirsdag. (©NTB)