Irene sier ja til homofilt ekteskap

Det ser ut til å bli et rungende ja til at homofile kan få inngå ekteskap i Irland.

FEIRER: Homofile i Dublin feirer allerede at de aller mest sannsynlig får lov til å gifte seg.  REUTERS/Cathal McNaughton
FEIRER: Homofile i Dublin feirer allerede at de aller mest sannsynlig får lov til å gifte seg.  REUTERS/Cathal McNaughton

Motstandere av likekjønnet ekteskap i Irland innrømmer å ha tapt folkeavstemningen i landet, etter at de første resultatene antydet et overveldende flertall for ja-siden.

– Det har tydeligvis blitt en veldig imponerende seier for ja-siden, sier David Quinn fra den katolske tankesmia Iona Institute til RTE.

Likestillingsminister Aodhan O'Riordain var til stede ved et stemmetellingssenter i Dublin. Han sier det går mot et overveldende flertall for likekjønnet ekteskap.

– Jeg har sett stemmeurner som åpnes i områder som ikke anses for å være liberale, der folk gir et rungende ja, sier O'Riordain.

Opptellingen i de 43 valgdistriktene startet klokken 9 lørdag morgen, og det endelige resultatet ventes lørdag ettermiddag.

Dersom resultatet står seg, blir Irland det første landet i verden som legaliserer homofilt ekteskap etter en folkeavstemning.

Meningsmålingene har lenge tydet på et klart ja-flertall, men flere har advart mot å stole for mye på meningsmålingene, blant annet fordi nei-siden kan ha flere tilhengere blant eldre og folk på landsbygda enn det målingene har klart å fange opp. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2