Ordfører bøtelagt for seksuell krenkelse av kvinne

Ordfører Per Kristian Øyen (Ap) nekter fortsatt straffskyld for en seksuelt krenkende handling mot en kvinne sommeren 2013.

BØTELAGT: Kristiansunds ordfører Per Kristian Øyen (Ap) har vedtatt et forelegg, men nekter fortsatt straffskyld for en seksuelt krenkende handling mot en kvinne.
Foto: Kjell Herskedal / Scanpix
BØTELAGT: Kristiansunds ordfører Per Kristian Øyen (Ap) har vedtatt et forelegg, men nekter fortsatt straffskyld for en seksuelt krenkende handling mot en kvinne. Foto: Kjell Herskedal / Scanpix

Ordfører Per Kristian Øyen (Ap) i Kristiansund vedtar et forelegg på 12.000 kroner, men nekter fortsatt straffskyld for en seksuelt krenkende handling mot en kvinne sommeren 2013.

Ordføreren ble anmeldt i fjor vår, og saken har vært henlagt to ganger, men endte i april med at det ble utstedt et forelegg mot den aktuelle ordføreren, skriver VG.

– Jeg kan bekrefte at jeg har bøtelagt en sentral politisk skikkelse i distriktet for overtredelse av en bestemmelse i straffelovens sedelighetskapittel, sier politimesteren i det aktuelle politidistriktet til VG.

– Han vedtar forelegget, men han erkjenner ikke straffskyld. Han velger likevel denne straffen fordi saken har vært en formidabel belastning for han selv og hans familie, sier forsvarer Berit Reiss-Andersen. Dermed unngår han den ytterligere belastningen en rettssak ville innebære.

Etter det avisen kjenner til er forelegget på 12.000 kroner. Mannen fungerer for tiden ikke som ordfører. (NTB/TV 2)