Stor bilnyhet får en svært attraktiv kombinasjon

Kan bli en perfekt bil for norske familier.

Stor sjuseter med mulighet for firehjulstrekk: Det høres ut som en liten vinneroppskrift på det norske markedet.
Stor sjuseter med mulighet for firehjulstrekk: Det høres ut som en liten vinneroppskrift på det norske markedet.

Ford er i gang med et svært viktig lanseringsår. Nye Mondeo kom rundt årsskiftet, og snart er det klart for helt nye utgaver av flerbruksbilene S-Max og Galaxy.

Først kommer S-Max, deretter storebror Galaxy. De to er bygget på samme plattform, og har mye til felles. Den største forskjellen er at Galaxy er mer høybygget og har rettere avslutning bak, noe som gir bedre plass for de bakerste passasjerene, og dessuten litt større bagasjerom.

Perfekt for norske familier

Til tredje generasjon Galaxy kommer også Ford med en stor nyhet. De har nemlig akkurat bekreftet at denne bilen også blir tilgjengelig med firehjulstrekk. Det gjør at en allerede attraktiv familiebil, virkelig vil passe perfekt for mange norske familier.

Kombinasjonen flerbruksbil med sju seter og 4x4 er det få andre som kan tilby. Ja, Volkswagen Sharan har vært nesten alene om dette på det norske markedet i flere år. Nå kommer Galaxy med dette i to utgaver.

Brukte flerbruksbiler: Ikke alle gode ting er tre ...

Flere med 4x4

Akkurat som på S-Max er det snakk om to varianter med 2-liters dieselmotor. 150-hester kommer i kombinasjon med sekstrinns manuell girkasse. Vil du heller ha automat (og det vil nok mange av kjøperne her), er det utgaven med 180 hestekrefter som gjelder.

Fords 4x4-system måler hjulenes feste i veibanen hvert 16. millisekund – tyve ganger raskere enn når man blunker. Systemet kan sende opptil 100 prosent av motorens dreiemoment til for- eller bakhjulene og foreta nødvendige justeringer i løpet av bare 100 millisekunder.

Fra før av er teknologien tilgjengelig på Kuga, nye Mondeo, nye S-Max og vil senere i år også kunne leveres på SUV-modellen Edge.

Les mer om Edge: Stor SUV for de som vil snobbe ned

Stjele SUV-kunder

Med firehjulstrekk vil nok Galaxy også kunne hente SUV-kunder, blant dem som er ute etter kombinasjonen mye plass og 4x4.

Da snakker vi fort en prisklasse fra rundt 700.000 kroner og oppover, i praksis utenfor rekkevidden til de fleste nybilkjøperne.

Her vil Galaxy ha en betydelig prisfordel, det er grunn til å tro at du kan få en velutstyrt bil med 4x4 og automat til rundt 550.000 kroner. Plassmessig er det knapt noen i SUV-klassen som kan matche Galaxy.

Samme navn, men den ene bør du styre unna

Galaxy møter Multivan: Hvilken bør du velge?