Skal ha begått overgrep mot 63 barn fra han ble anmeldt til han ble pågrepet

En 34 år gammel mann som er tiltalt i babyovergrepssaken i Drammen, begikk nettovergrep mot 63 barn i perioden fra en tenåringsfar anmeldte ham til han ble pågrepet av politiet.

AKTOR: Statsadvokat Kristin Røhne er aktor i rettssaken mot fem personer i en grov overgrepssak i Drammen tingrett.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
AKTOR: Statsadvokat Kristin Røhne er aktor i rettssaken mot fem personer i en grov overgrepssak i Drammen tingrett. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Faren til en den gang 13 år gammel jente anmeldte mannen i mars 2012, men først i juli 2013 ble han pågrepet. I løpet av disse 16 månedene har mannen erkjent å ha begått såkalte nettovergrep mot til sammen 63 barn, skriver Aftenposten.

Mannen fra Romerike har i flere uker stått på tiltalebenken i en av de groveste overgrepssakene i norsk rettshistorie. Statsadvokat Kristin Røhne la i forrige uke ned påstand om at mannen må dømmes til 8 års forvaring, med en minstetid på 6 år, for svært mange nettbaserte overgrep og besittelse av barneporno.

Ifølge avisen var det foreldrene til den da 13 år gamle jenta som først oppdaget noe av det som foregikk.

– Det var vi som fant ut hvem disse menneskene er, ikke politiet, sier faren.

Han forteller at de med enkle metoder klarte å identifisere 34-åringen med navn, adresse og arbeidsforhold, og at han også fant flere navn i det han antok var et nettverk.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2