Stor leteaksjon i over tolv timer avsluttet uten funn

Rundt tre tusen kvadratkilometer ble gjennomsøkt etter melding om nødraketter.

Leteaksjonen nordvest for Stad er nå avsluttet uten funn, etter at et fartøy rundt klokka 3.40 natt til søndag observerte noe som kan ha vært nødraketter.

Både kystvaktfly, Sea King redningshelikopter fra Florø og to redningsskøyter har deltatt i søket.

Hovedredningssentralen melder at et område på rundt 3.000 kvadratkilometer er gjennomsøkt, men at det ikke er gjort funn. 

Selv om ingen har blitt meldt savnet pågikk leteaksjonen for full maskin frem til like før klokken 17 søndag ettermiddag. Bjørn Jarle Åmlid i Hovedredningssentralen Sør-Norge  jo lengre tid som går, jo mer trolig er det at dette er snakk om misbruk av pyroteknisk nødutstyr.

– Det var seks raketter i puljer på tre og tre. Hvis det er snakk om misbruk, har vi brukt masse ressurser på noen som aldri har vært i nød.

– Sånne ting kan få større konsekvenser enn man tror. Dersom det hadde vært en reell nødssituasjon andre steder, kan vi få problemer med å sette inn nok ressurser fordi de er bundet opp, sier Åmlid.

Han understreker at de ikke har konkludert med at dette var falsk alarm, men at det er vanskelig å tenke annerledes etter hvert som tiden går.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2