Trippeldrømmen brast for Deila og Celtic

Ronny Deilas Celtic kjempet og slet med ti mann. Trippeldrømmen brast etter 2-3 mot Inverness i FA-cupens semifinale søndag

Livepic
TAPTE I SEMIFINALEN: Ronny Deila og Celtic tapte semifinalen i FA-cupen mot Inverness. Reuters / Graham Stuart Livepic

David Raven scoret seiersmålet vel tre minutter før full tid i ekstraomgangene. Før det hadde Edward Ofere gitt Inverness 2-1. John Guidetti utlignet på et frispark.

Da Celtic fikk keeper Craig Gordon utvist etter bare ni minutters spill i andre omgang, så det stygt ut. Celtic-sisteskansen la Inverness-spiss Marley Watkins i bakken med ulovlige midler og fikk korrekt marsjordre.

Inverness utlignet til 1-1 på det påfølgende straffesparket og trykket Celtic tilbake på banen resten av andre omgang.

Deila fikk se laget sitt ta kommandoen fra første spark på pallen på Hampden Park søndag. Uttellingen lot heller ikke vente på seg. 18 minutter var spilt da Celtic fikk sjansen på frispark fra god posisjon. Nederlandske Virgil van Dijk har vært en bauta i midtforsvaret denne sesongen, men er også en trussel foran motstanderens mål. Inverness-keeper Ryan Esson hadde ingen sjanse på midtstopperens skudd.

Målet var Van Dijks niende denne sesongen. (©NTB)