Her er det et halvt års ventetid

Biltypen har tatt helt av.

Kia Soul Electric har blitt en hit på det norske markedet. Her er det bare å smøre seg med tålmodighet hvis du vil ha bil. Foto: Privat
Kia Soul Electric har blitt en hit på det norske markedet. Her er det bare å smøre seg med tålmodighet hvis du vil ha bil. Foto: Privat

Elbilsalget i Norge er rekordhøyt. I mars var nesten hver fjerde nyregistrerte personbil en elbil.

Det kunne vært enda mer, for flere importører sliter med å dekke etterspørselen. En av dem er Kia. Deres Soul Electric er en kjempesuksess på det norske markedet, og her har det blitt omfattende ventelister.

Hvis du bestiller en ny Kia Soul Electric nå, kan du ikke regne med å få bilen før til høsten, nærmere bestemt september/oktober.

Nesten bare elbil

– Vi var forberedt på at Soul Electric ville slå an i markedet, med tanke på elbil-boomen i Norge. At den i tillegg representerer noe nytt og har kult design, håpet vi skulle slå positivt ut. Og det gjorde det! fastslår Mette S. Sauge som er informasjonsansvarlig for Kia i Norge.

Småbilen Soul er en av Kias mest særpregede modeller. Men i "vanlig" utgave er ikke salget stort, det ligger på bare 150 biler årlig i Norge. Da er det noe helt annet med den elektriske.

Vi har testet Soul med dieselmotor, les mer her:

Bedre fra høsten av

– Ja, vi har solgt cirka 2000 Soul Electric så langt, etter lanseringen i september 2014. 450 av dem ble levert ut i 2014. I år er salgsmålet vårt 3000 eksemplarer, forteller Mette S. Sauge.

Hun legger til at en rekke kunder er villig til å vente på bilen, ordreinngangen er god, selv om det altså ikke blir bil før på høstparten.

- Men vi håper på mer normalisert og kortere leveringstid fra høsten av, avslutter Mette S. Sauge.

Denne billigbilen imponerte oss

Golf dominerer

Så langt i år er Volkswagen e-Golf den suverent mest solgte elbilen i Norge, med 2.672 eksemplarer i årets første kvartal. 

Deretter følger mye omtalte Tesla Model S, med 1.532 eksemplarer. Pioneren Nissan Leaf holder tredjeplassen, den har gått unna i 1.082 eksemplarer så langt i år.

Kia Soul Electric er helt nede på åttendeplass, med 172 nye biler registrert. Men her blir det altså et realt rush til høsten når leveringene starter for fullt.

Elbil-suksessen fikk en storebror

- Hva, er DET en Kia?!?