Slik lager du duebryst på landbrød og reinsdyrpizza på grillen

Her er ukens vinneroppskrift fra Norges Grillmester.

PIZZA BIANCA: Pizzaen til kompisene Anders og Erlend falt i smak hos Norges Grillmester-dommerne. Pizzaen er toppet med reinsdyr, timian, kantareller og asparges. Foto: TV 2
PIZZA BIANCA: Pizzaen til kompisene Anders og Erlend falt i smak hos Norges Grillmester-dommerne. Pizzaen er toppet med reinsdyr, timian, kantareller og asparges. Foto: TV 2

Erlend Ytreeide og Anders Halvorsen har vært bestevenner i over ti år. I mandagens premiere av Norges Grillmester, fikk vi se at duoen imponerte stort med sine matkunnskaper – og de stakk dermed av med tittelen «ukas grillmester». 

Oppskriftene til Anders og Erlend finner du nedenfor! 

Revens håndholdte duebryst på en seng av oliventapenade

 

Ingredienser:

  • 1 stk. Ringdue/Fransk due
  • Landbrød
  • Kantareller
  • Frisk timian

Oliventapenade:

  • 250 gram oliven
  • 100 gram ansjos
  • 75 gram kapers
  • 1 ss fransk sennep
  • Olivenolje
  • Salt
  • Pepper
  • 2 hvitløksfedd

Fremgangsmåte:

Duebryst: Skjær langs brystbeinet på hver side til du får løsnet to duebryst, pensle med olje. Grill de romtempererte duebrystene raskt på høy varme på hver side så du får et tydelig grillmønster/stekeskorpe. Ta de av grillen og la de kjøles før de grilles forsiktig på indirekte varme i 5-7 min, pass på å ikke oversteke da de skal være lett rosa i midten.

Krydre med salt og pepper og la hvile i 10-15 min. i aluminiumsfolie.

Landbrød: Del enden av landbrødet, pensle med olivenolje og grill på høy varme til de er ristede med grillmønster.

Oliventapenade: Bland ingrediensene i en stavmikser til litt grov tapenade eller paste, smak gjerne til underveis slik at det ikke blir for salt.

Legg et tynt lag med oliventapenade på det ristede landbrødet og trancher duebrystene i tynne skiver, ½ cm. ca. Stek finhakket kantarell i usaltet smør til slutt og ha dette på toppen sammen med frisk timian.

Ytreeides Pizza Bianca med reinsdyr, timian, kantarell og asparges

Ingredienser:

Pizzadeig:

  • 8 dl «tipo 00» mel
  • 1 pose tørrgjær
  • 3 dl vann
  • 2 ss olivenolje
  • En klype salt

Hvit saus:

  • 3 dl creme fraiche
  • 1 ss hvitvin
  • 1 ss olivenolje,
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss frisk oregano
  • Salt og pepper

Topping

  • Reinsdyr/rådyr/hjort (alt vilt kan brukes, men MØRT, godt kjøtt. Ikke grytekjøtt!)
  • Kantarell
  • Aspargestopper
  • Sjalottløk
  • Frisk timian
  • Trøffelolje
  • Cheddar-ost
  • Gamle Ole-ost
  • Mozzarella-ost

Fremgangsmåte:

Bland sammen alle ingrediensene til pizzadeigen og pass på at vannet holder rundt 37 grader. Elt til en smidig deig og la det heve på en varmt sted i cirka 1 time.

Bland ingredienser til hvitsaus. IKKE bruk stavmikser, da vil sausen bli for flytende og gjøre pizzaen vanskelig å jobbe med. La den stå mens du vender oppmerksomheten tilbake til deigen.

Kjevle ut deigen tynnere enn du tror, dette er ikke bolledeig. I denne prosessen er det viktig å bruke mye mel, ellers risikerer du å kjøre hele stasen i veggen og sitter igjen med en klissete calzone.

Fordel de gode ostene godt utover, og ikke bruk for mye. Det er heller ikke mors 80-tallspizza med kjøttdeig vi prøver på her. Riv kantarell, ikke skjær. Legg over sammen med med sjalottløk og aspargestopper.

Stekes på pizzastein på maks varme. Legg på kjøtt i pene strimler 2 minutter før den er ferdig, ca. 8-9 minutter.

Ha over litt trøffelolje (FORSIKTIIIIG!) og pynt med timian. Server!

Se Norges Grillmester mandager klokken 20.00 på TV 2.