Kristines påskesuksess

I dag hadde Wenche besøk av Kristine Ilstad, Norges største kakeblogger. Sammen bakte de kaken som har blitt delt tusenvis av ganger på sosiale medier; PÅSKESUKSESS! 

Oppskrift av Kristine Ildstad fra ”Det søte liv”
Kaken er glutenfri, men sjekk marsipan for hvetmel.

Dette trenger du:

Mandelbunn:

  • 4 eggehviter
  • 150 g melis
  • 150 g mandler
  • 0,5 ts bakepulver

 

Suksesskrem med appelsinsmak:

  • 6 eggeplommer
  • 1 dl sukker
  • 1 dl presset appelsinsaft
  • Revet skall av 1 appelsin
  • 100 g smør

Pynt:

  • Påskemarsipan (se tips)

 

Slik gjør du:

Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive.
Ha i melis og pisk videre til marengs.
Bland i bakepulver.
Mal mandlene og rør i til slutt.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min.
Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv.
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Sett kaken på et passende fat.


Suksesskrem med appelsinsmak:
Bland eggeplommer, sukker, appelsinsaft og appelsinskall i en liten kjele.
Kok opp under stadig omrøring.
Ta kjelen fra platen og visp inn mykt smør i små klatter med en stålvisp.
Avkjøl kremen til den er helt kald og tykk i konsistensen (det tar noen timer, se tips).
Smør appelsinkremen jevnt over kaken og også litt langs kantene.
Pynt kanten av kaken med avkuttede stenger av påskemarsipan og pynt toppen med påskesjokolade og -marsipan.

TIPS:
Pass nøye på at suksesskremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent.
– Kremen er nokså flytende i starten. La den derfor stå lenge nok i kjøleskapet til smøret i kremen stivner og kremen blir tykk og har fin smørekonsistens (det tar noen timer i kjøleskapet).
– Kanten på kaken er pyntet med stenger av gul påskemarsipan (kolibristenger) og på toppen med påskeegg (kolibriegg).
- 4 pakker kolibristenger (12 stenger totalt) ,hver stang delt i 3 deler.
Tilpass lengden på marsipanstengene så de blir like høye som kaken.
Husk å smøre litt av den gule kremen langsmed kanten av kaken først, slik at marsipanstengene ”limes” godt fast til kaken.