Kylling- og grønnsakswok 

Wenche fristet i dag med kylling- og grønnsakswok,  perfekt på en torsdag!

Melk- og glutenfri

Dette trenger du:

  • Ca. 700 g kyllingfilet
  • 1 bukett brokkoli
  • 1 fennikel
  • 1 pastinakk
  • 1 rødløk
  • 1 rød chili
  • ½ squash
  • 2-3 vårløk
  • 2-3 ss nøytral olje (ikke olivenolje)

Saus:

  • 3 ss finrevet/finhakket fersk ingefær
  • 3 ss soyasaus (glutenfri)
  • 3 ss sweet chilisaus
  • 2 ss presset limesaft
  • 1 ss østerssaus

Til servering:

  • 1 dl lettristede cashewnøtter
  • Frisk koriander
  • Ris eller nudler

Slik gjør du:

Begynn med å blande sammen alle ingrediensene til sausen og la den stå og trekke smak i 10-15 min.
Skjær kyllingfiletene i strimler.
Rens og skjær grønnsaker i små buketter /tynne strimler.
Varm olje i en wokpanne eller en stekepanne med høye kanter (sautépanne).
Brun kyllingkjøttet i to omganger i den varme oljen.
Legg kjøttet over på et fat.
Ha litt olje i pannen og fres grønnsakene i 2-3 min ved høy varme.
Rør om slik at de ikke blir for mye stekt.
Tilsett de stekte kyllingstrimlene og sausen, kok opp og la alt trekke i 6-8 min.
Dryss over ristede cashewnøtter og frisk ingefær ved servering.

Server eventuelt med ris eller nudler.