Kylling- og grønnsakswok
Wenche fristet i dag med kylling- og grønnsakswok, perfekt på en torsdag!
Melk- og glutenfri
Dette trenger du:
- Ca. 700 g kyllingfilet
- 1 bukett brokkoli
- 1 fennikel
- 1 pastinakk
- 1 rødløk
- 1 rød chili
- ½ squash
- 2-3 vårløk
- 2-3 ss nøytral olje (ikke olivenolje)
Saus:
- 3 ss finrevet/finhakket fersk ingefær
- 3 ss soyasaus (glutenfri)
- 3 ss sweet chilisaus
- 2 ss presset limesaft
- 1 ss østerssaus
Til servering:
- 1 dl lettristede cashewnøtter
- Frisk koriander
- Ris eller nudler
Slik gjør du:
Begynn med å blande sammen alle ingrediensene til sausen og la den stå og trekke smak i 10-15 min.
Skjær kyllingfiletene i strimler.
Rens og skjær grønnsaker i små buketter /tynne strimler.
Varm olje i en wokpanne eller en stekepanne med høye kanter (sautépanne).
Brun kyllingkjøttet i to omganger i den varme oljen.
Legg kjøttet over på et fat.
Ha litt olje i pannen og fres grønnsakene i 2-3 min ved høy varme.
Rør om slik at de ikke blir for mye stekt.
Tilsett de stekte kyllingstrimlene og sausen, kok opp og la alt trekke i 6-8 min.
Dryss over ristede cashewnøtter og frisk ingefær ved servering.
Server eventuelt med ris eller nudler.