Fristende FRITTATA på menyen
Omelett med grønnsaker og røkt laks. Egner seg godt som middag, restemat, lunsj og niste.
Frittata
Denne oppskriften er beregnet som middag for 4 personer.
Dette trenger du:
- 1 blomkålhode
- 1 bukett brokkoli
- 8 egg
- 1 dl melk
- Salt og pepper
- 100 g revet hvit ost
- 200-300 g røkt eller gravet laks
Slik gjør du:
Varm stekeovn til 225 grader.
Rens og del grønnsakene i mellomstore buketter.
Kok opp lettsaltet vann, legg i grønnsakene, kok opp og la trekke 1 min.
Skyll i kaldt vann og la renne godt av seg.
Pisk samen egg, melk, salt og pepper.
Fordel de godt avrente grønnsakene i en ildfast form.
Hell over eggeblandingen og stek i varm ovn i 35-40 min.
Server med skiver av røkt laks og rikelig med karse eller alfaspirer.
Tips: Hvis ønskelig, sløyf salt og tilsett ca. 50 g finsnittet røkt/gravet laks over grønnsakene før eggeblandingen helles over.
Resten av laksen servers som tilbehør.
Pai med fem ulike løk
Artikkelen er oppdatert