Zucca tangerte Shampo-rekord da Rangers vant

New York (TV 2): New York Islanders – New York Rangers 1-2. 

ASSIST: Zucca fikk med seg en assist da New York Rangers vant mot New Yorsk Islanders. Foto: NTB Scanpix / Brad Penner / USA TODAY Sports
ASSIST: Zucca fikk med seg en assist da New York Rangers vant mot New Yorsk Islanders. Foto: NTB Scanpix / Brad Penner / USA TODAY Sports

Mats Zuccarello tangerte i natt rekorden til Espen «Shampo» Knutsen for flest NHL-kamper av en nordmann. Begge står med 207. Allerede i morgen kan han gå forbi Shampo når New York Rangers møter Washington Capitals.

– Det er stort det. Det er noe jeg ikke engang hadde drømt om når man var yngre så det er veldig stort, sier Zuccarello til TV 2.

Rangers vant et tett oppgjør mellom lagene som kjemper om førsteplass i Metropolitan Division. Med seieren klatret Rangers helt opp i ryggen på Islanders. De ligger nå ett poeng bak med fire kamper mindre spilt.

– Det var mye aggresjon og følelser, men det var en moro-kamp. Det var en ordentlig playoff-kamp, forteller Zuccarello.

Våken Zucca

Anders Lee ga Islanders ledelsen midtveis i første periode da han fikk pirket pucken inn back Cam Talbot i Rangers-buret.

Zuccarello var våken på Rangers sin utligning i andre periode. Nordmannen fikk pucken etter at Kevin Klein og Rick Nash stoppet Islanders på en overgang. Zuccarello så at Kevin Hayes hadde fri vei til mål, og Hayes fintet vekk både Jaroslav Halak og Thomas Hickey før han satte pucken i mål.

– Jeg ser at han er åpen så det var bare å få den opp til ham, og så gjorde han resten av jobben. Det var sterk gjort av ham, sier Zuccarello.

Rick Nash ble matchvinner etter 2,50 minutter i tredje periode. Cam Talbot storspilte i mål for Rangers, og vartet opp med 29 redninger på 30 skudd.

– Det var en frem og tilbake-kamp litt i midtsonen, og Cam står bra. Vi spiller bra defensivt, og de spiller bra defensivt de også. Det var lite rom ute på der, men vi finner en måte å vinne på, sier den norske ishockey-stjernen.

Stadion-farvel

New York Islanders spiller sin siste sesong på Nassau Coliseum som har vært lagets hjemmebane i over 40 år. Neste sesong flytter Islanders til Brooklyn og Barclays Center som sto ferdig i 2012.

Islanders var NHLs desidert beste lag på starten av 80-tallet med fire Stanley Cup-triumfer på rad. Men laget fra Long Island har ikke vunnet en sluttspillserie siden 1992-93 sesongen. Det kan fort endre seg i år siden Islanders spiller sin beste hockey på over to tiår.

Med mindre Rangers og Islanders møtes i sluttspillet var dette det siste oppgjøret mellom lagene på Nassau Coliseum.

– Fornyelse er litt av gamet. Men det er klart det er en gammel møkkahall, egentlig, men det er bra liv her når vi spiller og full kok på tribunen og alt sånt. Det er moro å spille her, men det er klart litt fornyelse må til, sier Zuccarello.

Mer innhold fra TV 2