Neymar sendte Barcelona til finale

Barcelona er klar for sin fjerde spanske cupfinale på fem år etter 3-1-seier over Villarreal i begge semifinalekampene.

I hjemmekampen for to uker siden misset brasilianeren et straffespark, men han gjorde opp for seg allerede i det 3. minutt onsdag da han omsatte Lionel Messis innlegg i scoring. Med 4-1 sammenlagt var det meste avgjort.

Jonathan Dos Santos tente et håp for vertene da han like før pause utlignet mot sin tidligere klubb, men håpet svant da Tomas Pina fikk direkte rødt kort for en stygg felling av Neymar.

Luis Suárez satte inn sitt 11. mål for sesongen, mens Neymar satte punktum på innlegg fra Xavi i sluttminuttene.

– Jeg er veldig glad for at vi er i finalen igjen, og hele laget fortjener gratulasjoner. Villarreal er et stort lag med mange gode spillere. Det tidlige målet hjalp oss, sa Neymar.

Det var en seier som kostet, for Sergio Busquets måtte bæres ut i første omgang med en ankelskade som kan sette ham utenfor en god stund. Barcelona har mange viktige kamper foran seg og møter for eksempel Real Madrid i serien 22. mars. (©NTB)