Reiseselskap nedringt av Norwegian-passasjerer som vil bytte billetter

Flyselskapet Norwegian vil fra onsdag morgen permittere 800 kabinansatte dersom det ikke kommer en løsning på streiken med pilotene.

Det pågår i kveld intens møtevirksomhet i Norwegians hovedkvarter på Fornebu. 
Norwegian har sendt ut permisjonsvarsel til oppmot 800 kabinansatte. Dersom pilotstreken fortsetter og blir utvidet fra i morgen tidlig, vil 75 prosent av innlandstrafikken stoppe opp, og ramme tusenvis av passasjerer.

Reiseselskapet Berg-Hansen blir nedringt av passasjerer med Norwegian-billetter som vil endre reisene sine. 

– De som må reise ringer inn og bestiller gjerne billetter med andre flyselskap, sier administrerende direktør i Berg-Hansen, Per Arne Villandsen.

Steile fronter

– Dersom streiken vedvarer til i morgen, og flere hundre piloter streiker, må Norwegian begynne å permittere kabinansatte. Det kan dreie seg om opp mot 800 ansatte, sier informasjonssjef i Norwegian Lasse Sandaker-Nielsen til TV 2.

Opp mot 75 prosent av all innenlandstrafikk kan bli rammet, det vil si tre av fire flyvninger.

Sandaker-Nielsen sier selskapet foreløpig ikke kan si hvilke flyvninger som rammes.

Selskapet opplyste tidligere i dag at det er blitt gjort forsøk på å få i stand møter mellom Norwegian og Parat, men dette avviser arbeidstakerorganisasjonen.

Hvis ikke partene kommer frem til en løsning i løpet av mandag kveld, vil i alt 650 piloter streike fra i morgen tidlig.

 

Mer innhold fra TV 2