Slik lager du komiker Cess' pølsesushi (!)

Her finner du oppskriftene til Cecilie Steinmann Nees, Sylvi Listhaug og Tore Halvorsen fra En kveld hos Kloppen.

VARIERT KOST: På menyen denne Kloppen-mandagen står «pølsesushi», potetballer og rabarbragrøt. Foto: TV 2
VARIERT KOST: På menyen denne Kloppen-mandagen står «pølsesushi», potetballer og rabarbragrøt. Foto: TV 2

I mandagens En kveld hos Kloppen er det komiker Cecilie Steinmann Neess, politiker Sylvia Listhaug og musiker og Ole Ivars-medlem Tore Halvorsen som gjester Solveig Kloppens hjem.

De tre gjestene står også for rettene på menyen, og nedenfor kan du se hvordan du selv kan lage måltidet.

Forrett av Cecilie Steinmann Ness: Pølsesushi

  • 1 pk coctailpølser/wienerpølser
  • 1 pk lomper
  • 1 pk pølsebrød
  • 1 boks med rekesalat
  • Agurkdressing
  • Sprøstekt løk
  • Ketchup
  • Sennep
  • Spisepinner/cocktailpinner

Varm opp pølsene. Del opp pølsebrød og lomper i passende biter.

Komponer små «pølsesushi» med tilbehør etter egen smak. Bruk gjerne cocktailpinner for å holde retten bedre sammen.

Hovedrett: Sylvi Listhaugs potetball

  • 2,5 kg poteter
  • 1 pose gulrøtter
  • 1 pose kålrot
  • Ca. 1,5 dl byggmel
  • 2 ss hvetemel
  • Salt
  • 1 stykke saltkjøtt som kan kokes til kraft
  • 0,5 kg margarin

Tilbehør:

  • 1 pk bacon
  • 1 pk kjøttpølser
  • 1 pk Stranda-smør

Saltkjøttet bør helst ligge og trekke i kaldt vann over natta.

Dagen etter heller du av vannet. Fyll opp nytt vann så det dekker kjøttet, og la det trekke mørt opptil et par timer. Ta vare på kokekraften til komlene.

Komlene:
Rasp opp potetene og to gulrøtter. Putt oppi en slump med byggmel (ca 1,5 dl) og en dæsj hvetemel (ca 2 ss), samt litt salt. Bland sammen og spe på med mer mel etter behov. Røren skal ikke være så løs at komlene blir grøtete, men heller ikke så fast at de blir tunge.

Bruk hendene og form komler til runde boller. Det kan være lurt å fukte hendene med vann mellom hver gang.

Legg potetballene i den kokende kraften. La dem småkoke med lokket på gløtt i ca 25 minutter. Når komlene er ferdig kokt, flyter de opp til overflaten.

Kålrotstappe:
Skrell og skjær opp en kålrot i passelige biter. Kok kålroten til den blir mør. Mos kålroten og bland inn litt godt smør, salt og pepper etter smak.

Tilbehør:
Fjern skinnet på pølsene og skjær opp i terninger. Skjær også bacon i terninger. Stek i margarin.

Retten er løst basert på en oppskrift fra Dinmat.no.

Dessert: Tore Halvorsens rabarbragrøt

  • 3-4 rabarbrastilker
  • Maisenna-mel
  • Sukker
  • Kanel
  • Melk

Kok opp ca. 3 dl vann sammen med rabarbra som er rensket og skjært opp i biter. Smak til med sukker og kanel. Rør inn litt maisenna som stivelse.

Settes til avkjøling, og serveres med melk eller fløte.

Se En kveld hos Kloppen mandager klokken 20.00 på TV 2.