Her blir hjemløse «Africa» skutt og drept av politiet

Videoen som viser episoden spres raskt i sosiale medier, og skaper reaksjoner i USA.

En hjemløs person i Los Angeles ble skutt og drept i et basketak med amerikansk politi søndag.

Det er ikke klart om den hjemløse bar våpen, men det hevdes at skuddramaet oppsto fordi vedkommende tok tak i en av betjentenes pistoler, skriver Los Angeles Times. Hendelsen fant sted like før klokken 12 søndag formiddag.

Blir kalt «Africa»

Politiet skal ha forsøkt å pågripe den hjemløse mannen i sentrum av Los Angeles etter melding om tyveri. Han skal ha motsatt seg pågripelsen.

– Det oppsto et basketak om et tjenestevåpen, som resulterte i en skyteepisode, sier politiinspektør Andrew Smith til avisa.

Fem skudd ble avfyrt, og mannen ble erklært død på stedet. Minst fire politibetjenter var involvert i hendelsen, ifølge Washington Post.

Politiet har så langt ikke identifisert mannen, men ifølge vitner går han under navnet «Africa», skriver Los Angeles Times. Ifølge vitnet kranglet han med noen i teltet sitt da politiet dukket opp. 

Bodde på gata

Selve hendelsen skjedde i området som kalles Skid Row. Denne lille delen av sentrum er kjent for sine mange hjemløse. Ifølge Associated Press er det estimert at 1700 personer lever på gata akkurat her.

Et vitne forteller til Los Angeles Times at «Africa» hadde bodd på gata i mellom fire og fem måneder. 

Video sett over fire millioner ganger

Forbipasserende filmet sammenstøtet i Los Angeles. I skrivende stund er videoen vist over fire millioner ganger, og har 150.000 delinger. 

Vi advarer mot sterke bilder i videoen.

I videoen kan man høre noen som roper «drop the gun». Like etterpå avfyres flere skudd.

Demonstasjon søndag kveld

Hendelsen har fått stor oppmerksomhet i USA, som har lagt bak seg et år med flere kontroversielle skyteepisoder der politiet er involvert.

Allerede søndag kveld demonstrerte en gruppe mennesker i Los Angeles etter episoden.

(©NTB/TV 2)