SUPPE PÅ MENYEN: Tomatsuppe med pesto og grønnkålsuppe med purre

Tomatsuppe med pesto

Til 4-6 personer

Dette trenger du:

2-3 bokser hermetiske tomater, eventuelt ca 1 kg friske flådde tomater
1 løk
4 ss olivenolje
1-2 fedd hvitløk
ca 8 dl grønnsakkraft eller hønsebuljong
2 ss hakket frisk basilikum
salt og pepper
2 ts balsamicoeddik
Eventuelt 1-2 ss sweet chilisaus

Pesto:
1 potte basilikum
1-2 fedd hvitløk
1 ss ristede pinjekjerner
3-4 ss parmesan (nyrevet)
ca 1 1/2 dl olivenolje
salt og pepper

Tilbehør:
Ferskt brød smaker godt ved siden av.

SUPPE: God og varmende turmat!
SUPPE: God og varmende turmat!

Slik gjør du:

Finhakk løk og surr myk i olje.
Tilsett finhakkede tomater, finhakket hvitløk og kraft.
Kok opp og la trekke under lokk i ca 20 min, ta av lokket og la suppen trekke videre uten lokk i 10-15 min.
Kjør suppen glatt med en stavmikser.
Smak til med salt, pepper, 3-4 ss pesto, balsamicoeddik og eventuelt 1-2 ss sweet chilisaus.
Ved servering, legg 1 ss pesto i hver suppetallerken og riv over litt parmesan.
Server med brød.

Lag pesto mens suppen koker.
Plukk bladene fra en potte basilikum og ha over i en hurtighakker/stavmikser sammen med hvitløk, ristede (lett stekte uten smør) pinjekjerner og parmesan.
Kjør sammen og spe med olje.
Smak til med salt og pepper.

Tips: For en mer mettende suppe, tilsett kokt fullkronspasta/makaroni.

 

Grønnkålsuppe med purre og hvitløk

Dette trenger du:

250-300 g grønnkål eller fersk spinat
5 dl kylling eller grønnsakskraft
3 fedd hvitløk
1 purre (stor purre, bruk kun det grønne)
2 ss olivenolje
3-4 ss crème fraiche (gjerne lett)
Salt og pepper
Revet muskatnøtt

Slik gjør du:

Skyll godt av grønnkål (spinat) og la den renne godt av seg.
Riv eller grovhakk grønnkål, snitt opp det grønne på purren, legg i kokende lettsaltet vann og kok opp på nytt.
Hell av kokevannet og avkjøl i iskaldt vann.
Surr finhakket hvitløk i olje og tilsett godt avrent grønnkål og purre.
Hell på kyllingkraft, kok opp og la trekke i 4-5 min.
Bruk en stavmikser og kjør til en glatt suppe.
Rør inn crème fraiche.
Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt på toppen.
Server gjerne med brød.