Flere drept i skyting på restaurant i Tsjekkia

Minst åtte personer er drept i en skyteepisode på en restaurant i Tsjekkia tirsdag ettermiddag.

Det har det vært en skyteepisode på en restaurant i byen Uherský Brod øst i landet, rundt 30 mil fra Praha. Vitner opplyser at rundt 25 skudd ble avfyrt.

Ni døde

Åtte personer ble drept, ifølge det statlige nyhetsbyrået CKG. Det skal være snakk om sju menn og en kvinne. Den mistenkte gjerningsmannen tok så sitt eget liv.

– Mannen kom inn på restauranten og startet å skyte med en pistol. Vi løp umiddelbart ut, både de ansatte og gjestene gjennom bakdøren. Jeg tenkte at det kanskje var en lekepistol, men så oppdaget jeg at en dame var skadet så jeg skjønte at den var ekte, sier restauranteieren til Prima TV.

Flere personer ble også skadd, inkludert en kvinne som er sendt til sykehus med livstruende skader, melder AFP.

– Jeg er sjokkert. Jeg kunne aldri forestilt meg at noe slikt kunne skje her i denne restauranten, sier ordfører Patrik Kuncar til TV-kanalen Ceska Televize. Han sier han selv kjenner restauranten som ligger i sentrum godt. 

– Ikke terror

Politiet har ikke bekreftet dødsfallene, men sier det har vært en skyteepisode. Det er ingen grunn til å tro at dette var et terrorangrep.

– Mange trakk et lettelsens sukk da det ble klart at dette trolig ikke var noe terrorangrep, sier Marianne Jemtegård, til TV 2. Hun er for øyeblikket i Praha.

– Byen dette skjedde i gjorde at mange ikke kunne tro at det lå terror bak skytingen, men det er klart at alle blir nervøse når slikt skjer, sier hun. 

Mentalt ustabil

Detaljene rundt skytedramaet er ikke kjent, og det er ikke kommet fram noe motiv. Gjerningsmannen skal være en mann i 60-årene, som omtales som ustabil. Han var trolig alene om angrepet. 

Det var rundt 20 personer inne på restauranten som ligger i sentrum av byen da den ble stormet av den bevæpnede mannen. 

En TV-stasjon mottok en advarsel om hva som kom til å skje forut for skytingen.

Mer innhold fra TV 2