Slik lager du deilige pizzaboller

Enkelt og veldig godt.

Pizzaboller. Foto: TV 2.
Pizzaboller. Foto: TV 2.

Ca. 32 boller

Tips:

Til de med melkeallergi, sløyf osten i fyllet.
Ønsker du å lage glutenfrie pizzaboller, halver oppskriften og bruk glutenfritt grov sempermel og tilsett 1 ss fiberhusk i melet.
Tomatsaus med kjøttfyll kan erstattes med pesto.

Slik gjør du:

Rør gjæren ut i fingervarmt vann (tørrgjær blandes i melet).

Tilsett salt, sukker og olje og elt inn mel til en glatt deig. Dekk til bakebollen og la deigen heve ca 30 min.

Lag tomatsaus mens deigen heves.

Stek kvernet kjøtt og finhakket løk i olje i varm stekepanne. Tilsett tomatpuré og la den steke et par min. Tilsett så finhakket paprika i terninger, hermetiske tomater og krydder. Kok opp, og la sausen trekke i minst 20-30 min uten lokk.

Smak evt. til med mer krydder, salt og pepper.

Ta deigen ut på et melet bakebord og del den i to.

«Klapp» eller kjevle ut hver del til et rektangel. Smør over kjøttsausen, dryss over revet ost og evt. pinjekjerner. Rull sammen og sett på bakepapirkledt stekebrett. Dekk til og la etterheve 40-45 min.

Stek i varm stekeovn på 225 grader, midterste rille i 10-15 min.

Avkjøl på rist.