Slik lager du verdens beste snickerskake

Her finner du oppskriften på sjokoladekaken. 

Snickerskake. TV 2.
Snickerskake. TV 2.

350 g salte peanøtter
1 pk, 200 g Ritz salte kjeks
6 eggehviter
5 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Slik gjør du det

Legg kjeks i en frysepose og knus til mindre biter (men ikke ”pulver”) ved å rulle en kjevle over. Gjør det samme med peanøttene.
(Du kan også kjøre kjeks og peanøtter sammen til en grov masse med en foodprocessor)

Stivpisk eggehviter, tilsett sukker litt etter litt og pisk til en fast marengs.
Vend inn knust kjeks, knuste peanøtter, bakepulver og vaniljesukker.

Hell i en bakepapirkledt langpanne (30x40 cm).
Stek i varm stekeovn 180oC, på midterste rille i 30-35 min.
Avkjøl kaken helt i formen, hvis ikke vil den være veldig løs.

Tips: kaken bør avkjøles helt før du smaker på den, - hvis du klarer å vente!

Glasur:

100 g smør
200 g lys eller mørk kokesjokolade
6 eggeplommer
100 g melis
Tips: Kokesjokolade kan byttes ut med firkløver eller melkesjokolade.

Slik lager du glasuren

Smelt smør og sjokolade over svak varme. Rør sammen til en jevn glasur. Pisk eggeplommer og melis til lys eggedosis og vend inn den lunkede smør- og sjokoladeblandingen.
Sett eventuelt glasuren litt i kjøleskapet, slik at den tykner litt før den smøres over kaken.
Sett kaken kjølig slik at glasuren stivner, før den skjæres opp.
Oppbevares kaldt i tett boks i 6-7 dager.
Egner seg også godt til frysing. (...Hvis det blir noe igjen!)