Gikk på rekesmell i En kveld hos Kloppen – her får du oppskriften!

Se hvordan du lager retten Marit Voldsæter måtte kaste i søpla. Du får også oppskriften på Jan Fredrik Karlsens sashimi og Cecilie Skogs mokkafromasj.

REKER I TOMATSAUS: Marit Voldsæter skulle egentlig lage rekegryte i En kveld hos Kloppen. Det gikk ikke, men oppskriften finner du her! Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2
REKER I TOMATSAUS: Marit Voldsæter skulle egentlig lage rekegryte i En kveld hos Kloppen. Det gikk ikke, men oppskriften finner du her! Foto: Sandra Mei Ling Noer/TV 2

Det gikk ikke helt som det skulle i En kveld hos Kloppen denne uka. Komiker Marit Voldsæter fant kjapt ut av at rekene hun hadde med til sin hovedrett ikke var helt i toppform, og gikk dermed for reserveløsningen hun hadde tatt med: nemlig pølser.

Artistmanager Jan Fredrik Karlsen stod for en forrett fra havet, mens eventyrer og fjellklatrer Cecilie Skog stod for en søt familiedessert. 

Få alle oppskriftene fra programmet nedenfor!

Forrett: Jan Fredrik Karlsens perfekte laksesashimi

  • Salmalaks
  • Melba-toast
  • Crème fraîche
  • Søt soyasaus (ketjap manis) 

Garnityr:

  • En liten bunt med koriander.
  • En liten bunt med gressløk.
  • 3-4 sjalottløk.
  • 1/2 rødløk.
  • En klype syltet ingefær.

Finhakk ingrediensene til garnityren og bland sammen i en skål.

Skjær opp Salmalaksen i tynne skiver, og legg skivene på Melba-toasten. Topp med garnityren, crème fraîche og litt søt soyasaus.

Av drikke anbefaler Jan Fredrik Girardin Puligny-Montrachet Les Enseignères 2012.

Hovedrett av Marit Voldsæter: Professorens overraskelse

  • 3 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts karri
  • Kajennepepper
  • Tomater på boks
  • 500 gram ferske (!) reker
  • Salt og pepper
  • Persille
  • Ris

Lukt på rekene. Er de ferske: Skrell dem. Finhakk hvitløken, og fres den i olivenolje i en gryte. Tilsett karri og tomater på boks og smak til med salt, pepper og kajennepepper. Kok opp ris i en annen gryte. La tomatgryten koke opp og legg i rekene helt mot slutten av koketiden. Merk at de ikke bør ligge for lenge, da blir de seige. Når rekene er varme og gode er gryten klar.

Fordel over risen på tallerkner og pynt med persille.

Dessert av Cecilie Skog: Molly Klaras mokkafromasj

  • 3 egg
  • 100 g sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1,5 dl sterk kaffe
  • 5 plater gelatin
  • 1 plate mørk kokesjokolade (gjerne 75 % kakao)
  • Mokkabønner
  • Jordbær
  • Blåbær
  • Bringebær

Rasp opp sjokoladen, enten for hånd eller med kjøkkenmaskin. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. fem minutter.

Mens platene ligger i bløt pisker du egg og sukker til eggedosis.

Når gelatinen har ligget i bløt i fem minutter, klemmer du vannet ut av platene og rører dem inn i den varme kaffen slik at de løser seg opp.

Pisk kremen i en egen bolle, og bland i det meste av den raspede sjokoladen - men spar litt til pynt.

Bland eggedosis og kaffe forsiktig, og vend inn kremen til slutt.

Hell blandingen over i noen fine skåler, f. eks i bestemors gamle kaffekopper, og sett i kjøleskapet. Bør helst stå over natten. Pynt med mokkabønner og resten av den raspede sjokoladen.

Retten er basert på en oppskrift fra bloggen Kvardagsmat.no.

Se En kveld hos Kloppen mandager klokken 20.00 på TV 2.