Frøknekkebrød

Knekkebrød er slett ikke vanskelig å lage, alle kan lykkes! Dessuten er knekkebrød sunt, godt, rimelig og holdbart.

Frøknekkebrød

Glutenfrie, laget bare med frø.
Om du vil kan du erstatte en del av frøene med quinoa og amarant. Husk å beholde linfrø, de binder deigen sammen!
Deigen lages over 2 dager.
Bruk vekt til å måle opp frø og vann. 

Dette trenger du:

320 g linfrø
480 g varmt vann
70 g sesamfrø
35 g solsikkefrø
35 g gresskarkjerner
5 g salt

Slik gjør du:

Dag 1: Legg linfrø i varmt vann over natten.
Rist (lettstek uten å bli brunt) sesamfrø, solsikkefrø og gresskarkjerner i stekepannen.
Hell på vann til det så vidt dekker frøene.

Dag 2: Bland sammen utbløtte linfrø, salt, sesamfrø, solsikkefrø og gresskarkjerner.
Bruk mikser eller bland for hånd.
Dekk til og la deigen ligge i kjøleskapet natten over.
Bak ut ca 2 mm tykke knekkebrød.
Kjevle deigen ut mellom to lag med smurt bakepapir (smurt med for eksempel rapsolje).
Del opp i ønskede stykker.
Legg på bakepapirkledt stekebrett og stek ved 100-110 grader i 45 min, snu knekkebrødene og stek videre i 45 min.