Sju dødsdømte får henrettelsen utsatt etter giftsprøytetrøbbel i USA

Den amerikanske delstaten Ohio utsetter henrettelsene av sju fanger på grunn etter at en rekke henrettelser med giftsprøyter i USA ikke gikk som planlagt i fjor.

På denne sengen legges dødsdømte ned og bindes fast for å få den dødelige injeksjonen. (AP Photo/Pat Sullivan, File)
På denne sengen legges dødsdømte ned og bindes fast for å få den dødelige injeksjonen. (AP Photo/Pat Sullivan, File)

Fengselsmyndighetene i Ohio (DRC) opplyser at de henrettelsene er utsatt i påvente av nye legemidler som skal brukes i dødelige injeksjoner.

– De nye datoene er også satt for å gi DRC tilstrekkelig tid til å sikre en forsyning av de nye henrettelsesmidlene, heter det i en uttalelse.

Pintes til døde

Tidligere i januar gjennomgikk myndighetene legemidler som brukes ved henrettelser som følge av en feilslått henrettelse av voldtekts- og drapsmannen Dennis McGuire for ett år siden.

McGuire gispet etter luft etter at han fikk den dødelige injeksjonen, og henrettelsesprosessen tok 26 minutter istedenfor de ventede 10 minuttene.

Ingen henrettes i 2015

Det beroligende middelet midazolam ble brukt under henrettelsen av McGuire. Middelet er ikke godkjent av amerikanske legemiddelmyndigheter, men har blitt brukt under flere henrettelser i USA hvor alvorlige komplikasjoner har oppstått.

Seks av de sju utsatte henrettelsene i Ohio skulle finne sted i år, men som følge av utsettelsen, vil det ikke bli noen henrettelser i delstaten i 2015.

USA har hatt problemer med å få tak i det godkjente legemidler for å gjennomføre henrettelser, fordi land som produserer midlene nekter å eksptertere til USA fordi de brukes til å gjennomføre dødstraffer. 

(©NTB) 

Mer innhold fra TV 2