Klemetsen utenfor kombinertpallen

Håvard Klemetsen klarte ikke å ta sin tredje strake pallplass da han ble nummer fire i lørdagens kombinertrenn i Sapporo. Igjen var Eric Frenzel ustoppelig.

Ingen trippel for Klemetsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Før rennet hadde den norske veteranen en annen- og tredjeplass å vise til i sine to siste konkurranser, men lørdag havnet han rett utenfor verdenscuppallen.

Klemetsen var i mål 12,3 sekunder bak Frenzel, som tok sin femte strake seier. Det skilte 8,8 sekunder opp til amerikanske Taylor Fletcher på tredjeplass. Det japanske hjemmehåpet Akito Watabe ble nummer to, slått med 1,8 sekunder.

Espen Andersen var nest best av de norske på 12.-plass. Lommedalen-løperen klatret ni plasser fra hoppdelen og krysset målstreken 57,7 sekunder bak vinnertiden. Deretter fulgte Mikko Kokslien på 24.-plass.

Jan Schmid tok en sterk annenplass fredag, men dagen etter lyktes han ikke i hoppbakken. Med startnummer 32 og 2.38 minutter på etterskudd droppet Schmid å fullføre langrennet.

I hoppbakken var østerrikske Fabian Steindl best. Han hoppet 87 meter, noe også Frenzel gjorde. Klemetsen landet på 79,5 meter og lå på sjetteplass før langrennet. (©NTB)