Tid for KAKAO

Her finner du oppskrift på fristende varm sjokolade med krydder og chili, og 3 andre smakfulle varianter!

Varm sjokolade med krydder og chili

Dette trenger du:

200 g sjokolade (gjerne 100 g med 70 % kakao og 100 g dronning sjokolade)
Ca 8 dl melk
1 Stor vaniljestang
2-3 cm frisk rød chili
1 kanelstang
1-2 ss sukker eller honning

Slik gjør du:

Hakk opp sjokoladen.
Varm langsomt opp melk med vaniljestang (splittet i to), chili og kanelstang.
Trekk kasserollen vekk fra platen.
Hell melken litt etter litt over den hakkede sjokoladen.
Rør hele tiden med en visp, til sjokoladen løser seg opp.
Sil og server i små kopper, eventuelt med litt lett pisket krem.

 

Appelsin og kanelkrydret sjokolade

Dette trenger du:

200 g sjokolade (gjerne 100 g med 70 % kakao og 100 g dronning sjokolade)
Ca 8 dl melk
Appelsinskall fra ½ appelsin (kun det gule)
2 kanelstenger
4-5 ss sukker
Eventuelt 3-4 ss Grand Marnier

Slik gjør du:

Finhakk sjokoladen.
Varm langsomt opp melk med kanelstang og appelsinskall.
Trekk kasserollen til side.
Ha sukker i en annen kasserolle og smelt til lys karamell.
Hell den varme melken over karamellen og la trekke til all karamell har løst seg opp.
Tøm litt etter litt den varme melken over sjokoladen mens du visper godt.
Smak eventuelt til med Grand Marnier.
Server i små kopper med en klatt krem.

 

Varm sjokolade med marshmallows
Dette trenger du:

1 plate kokesjokolade, 70% kakaoinnhold, eventuelt sjokolade med chili eller appelsinsmak.
For en mildere smak velg sjokolade med mindre kakaoinnhold.
Ca 8 dl H-melk
Marshmallows

Slik gjør du:

Hakk sjokoladen i biter og ha i en kasserolle sammen med ca 2 dl av melken.
Varm opp på middels temperatur uten at det koker, rør hele tiden.
Spe med resten av melken og varm opp mot kokepunktet. Smak til! Synes du sjokoladesmaken er for sterk tilsett litt mer melk.
Sjokoladen skal IKKE koke.
Ved servering, legg en marshmallow i bunnen av koppen og hell den varme sjokoladen over.

 

Sjokolade på pinne
Slik gjør du:

Hakk mørk sjokolade (70% eller mindre kakaoinnhold) i biter og ha ca halvparten i en bolle.
Sett bollen i et vannbad, i en kasserolle.
Pass på at bunnen på bollen ikke er i kontakt med vannet og at vannet ikke koker, da kan sjokoladen lett korne seg.
La sjokoladen smelte på lav varme og rør forsiktig i den, til det blir glatt.
Ta bollen av kasserollen og tilsett resten av sjokoladen, la den smelte i den oppvarmede sjokoladen.
Når sjokoladen er helt smeltet, fordel den i isbitformer og stikk pinner i hver form, når sjokoladen begynner å stivne.
Servering: Varm opp melk til kokepunktet, hell melken i kopper og stikk en sjokoladepinne, eller to, i koppen.
Rør lett om til sjokoladen smelter.
Tips: Smaksett sjokoladen med det du ønsker, se de andre oppskriftene!