Kokslien mistet seieren på oppløpet

Jason Lamy Chappuis knep seieren rett før målstreken.

SÅ NÆR, SÅ NÆR: Mikko Kokslien (til venstre) måtte ta til takke med andreplass bak Jason Lamy Chappuis (i midten). Foto: Scanpix
SÅ NÆR, SÅ NÆR: Mikko Kokslien (til venstre) måtte ta til takke med andreplass bak Jason Lamy Chappuis (i midten). Foto: Scanpix

Mikko Kokslien så ut til å gå mot seier i Ramsau, men franske Jason Lamy Chappuis snek seg forbi på de siste meterne.

– Planen min var å komme opp i ledergruppa så tidlig som mulig. Jeg kom meg opp kjapt, og da handlet det om å riste av så mange som mulig før spurten, fortalte Kokslien til FIS.

Men i spurten hadde han ikke nok krefter til å holde helt inn.

– Jeg bestemte meg for å satse på at avslutningen min skulle holde. Men jeg var ordentlig sliten, og Jason tok seg forbi meg. Det var fortjent. Den beste vant i dag, men jeg er fornøyd med 2.-plass.

De to var en del av en gruppe på fire mann som hadde revet seg løs fra hovedfeltet like før slutt på det ti kilometer lange langrennet i verdenscupen kombinert. Kokslien fikk et lite forsprang, men på de aller siste meterne var franskmannen sterkest. Chappuis klokket inn på 25.58,2, to tideler foran Kokslien, som gikk ut som nummer 27.

Tyske Fabian Riessle tok den siste pallplassen, ytterligere et halvt sekund ba

Det ble en god dag sett med norske øyne. Jan Schmid endte på 5.-plass, mens Håvard Klemetsen, som gikk ut som nummer to, kom i mål på 8.-plass.

For Jørgen Graabak (15.-plass) og Magnus Krog (18.) holdt det ikke helt til å kjempe om topplasser. De to startet langt bak i langrennsdelen.

Søndagens hopprenn ble avlyst på grunn av forholdene i Ramsau. Dermed var det fredagens provisoriske konkurranseomgang som ble utgangspunkt for langrennsdelen søndag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2