Kvinne (35) drept i Bergen

En mann (50) er siktet for forsettlig drap.

UNDERSØKELSER: Politiet gjennomførte undersøkelser i og utenfor leiligheten der en kvinne (35) ble knivstukket natt til søndag. Foto: Leserbilde
UNDERSØKELSER: Politiet gjennomførte undersøkelser i og utenfor leiligheten der en kvinne (35) ble knivstukket natt til søndag. Foto: Leserbilde

En 35 år gammel kvinne er drept i en leilighet i Fyllingsdalen i Bergen. Politiet ble varslet om knivstikkingen av AMK klokken 23:45 lørdag kveld. 

Klokken 00:10 ble kvinnen erklært død.

– Hun ble erklært død av helsepersonell på stedet, sier Lars Morten Lothe, politioverbetjent ved Bergen vest politistasjon til TV 2.

Mann (50) pågrepet

Fire personer var ifølge politiets opplysninger til stede i leiligheten da knivstikkingen skjedde. De opplyste at de ikke hadde kontroll på gjerningsmannen, skriver Bergensavisen. Politiet bevæpnet seg og rykket ut med fem enheter.

En 50 år gammel mann er pågrepet av politiet. Han er siktet forsettlig drap, og politiet håper å kunne avhøre mannen søndag.

– Politiet var bevæpnet, men mannen ble pågrepet uten dramatikk. Han har status som siktet, fortsetter Lothe.

Både kvinnen og mannen er av utenlandsk opprinnelse. 

– Siktede har dansk statsborgerskap, men kan ha et annet opprinnelsesland. Fornærmede har etiopisk statsborgerskap, sier Lothe. 

– Hørte dame som skrek

Politiet sperret natt til søndag av åstedet.

Flere personer har forklart at de hørte skrik og roping på stedet rundt midnatt. 

BA har snakket med en nabo som var i området. Hun forteller til avisen at hun først oppfattet situasjonen som rolig og udramatisk, før hun bare minutter senere hørte en dame som skrek. Hun kom ut av boligen, og samtidig stanset en bil på fortauet. En mann gikk ut for å trøste henne. 

– «It's ok, it's ok», sa han. Det virket som de kjente hverandre, sier naboen til BA

Har ikke funnet drapsvåpenet

Kvinnen fikk livreddende førstehjelp på stedet, men ble senere erklært død. Politiet har funnet en kniv, men kan ikke bekrefte at det er denne kniven som er drapsvåpenet. 

– Vi kan ikke gå inn på motivet, men det er på det rene at det er blitt brukt en kniv, sier Lars Morten Lothe til TV 2 i 6-tiden søndag morgen.

Politiet har natt til søndag avhørt flere vitner som befant seg på stedet. 

– Dette har skjedd i en leilighet som inneholder et fellesareal og flere hybler, fortsetter politioverbetjenten som ikke vil gå nærmere inn på hva vitnene har fortalt i avhør. 

Søndag fortsetter politiet med krimtekniske undersøkelser og vitneavhør. 

TV 2 følger saken.