Curling-gutta kapret semifinaleplassen i EM

Thomas Ulsrud og hans mannskap er klar for semifinalen i curling-EM etter å ha slått vertslandet Sveits 5-2 torsdag kveld.

TIL SEMIFINALE: Thomas Ulsrud ledet curlinggutta til semifinale i EM.  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Tidligere på dagen ble Tsjekkia slått 6-4 i en skillekamp om retten å gå videre i mesterskapet.

Sveits kom best i gang, men da først skip Ulsrud, Håvard Vad Pettersson, Christoffer Svae og Torger Nergaard kom i ledelsen ga de aldri ifra seg initiativet. De tok ledelsen 2-1 i den tredje omgangen og økte til 3-1 i den fjerde. Et nytt poeng i sjette omgang trygget ledelsen. Sveitserne reduserte i den sjuende omgangen, mens nordmennene økte til 5-2 foran siste omgang.

Det norske laget holdt unna og lot aldri Sveits få muligheten til å ta de tre poengene de behøvde. I fredagens semifinale venter Italia, som tapte 2-6 for ubeseirede Sverige i finalekvalifiseringen.

Tsjekkia vant den siste grunnspillkampen mot Norge etter ekstraomganger, men torsdag var det Ulsrud og co. som trakk det lengste strået.

Norge ledet 3-1 etter fire omganger og 4-2 etter seks, men tsjekkerne utlignet til 4-4 foran den åttende omgangen. Norge valgte å «blanke» den omgangen, men vant den niende 2-0. Da Ulsrud i siste omgang klarte å slå ut alle de tsjekkiske stenene fra boet med kun én tsjekkisk sten igjen, måtte motstanderen gratulere med seier.