Kriminaliteten går ned i Oslo

Antall ran i Oslo i oktober i år er redusert til en firedel sammenlignet med samme måned i fjor. Antall anmeldelser har gått ned med 12,8 prosent så langt i år.

POLITI: Politi i gatene, her står de ved hjørnet av Karl Johans gate og Rosenkrantzsgate. Politibil G-14.
Foto: NTB scanpix
POLITI: Politi i gatene, her står de ved hjørnet av Karl Johans gate og Rosenkrantzsgate. Politibil G-14. Foto: NTB scanpix

Ifølge statistikken fra Oslo politidistrikt har antall ran hittil i år gått ned med 36 prosent, lommetyverier med 32 prosent, boliginnbrudd med drøye 12 prosent, og det ble anmeldt 20 prosent færre voldtekter, skriver VG.

Politiet i Oslo nedsatte i fjor en egen gruppe som skulle etterforske ransbølgen som skylte gjennom hovedstaden. I løpet av de 19 første dagene i oktober i fjor ble det begått 66 ran. I år er antallet redusert til 17 ran.

– Vi er stolt av nedgangen. Resultatene er et viktig signal til publikum. Men vi må ikke slippet trøkket, sier politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo politidistrikt.

Han mener det kan være mange årsaker til nedgangen.

– Det finnes nok flere grunner, og vi er alltid på vakt for at kriminalitet kan ta nye former. Men jeg mener at en bevisst satsing, og opprettelsen av en spesialisert ransgruppe, har hatt god effekt, sier Sjøvold. (©NTB)