Anna Kristin (30) ble drept på jobb

Den 15 år gamle jenta som er siktet for drapet ble onsdag fengslet i to uker. 

KNIVDREPT: Det var 30 år gamle Anna Kristin Gillebo Backlund som ble drept ved institusjonen Små Enheter i Asker.
KNIVDREPT: Det var 30 år gamle Anna Kristin Gillebo Backlund som ble drept ved institusjonen Små Enheter i Asker.

Navnet på den avdøde er frigitt i samråd med de etterlatte. Den avdøde er Anna Kristin Gillebo Backlund (30).

– Jeg var i kontakt med talspersonen for familien i morges, og familien er i sorg. Dette er en sammensveiset familie, får jeg opplyst. De støtter hverandre, og de har også hatt god støtte av politiets pårørendekontakt og av helsevesenet, sier bistandsadvokat Terje Korneliussen til TV 2.

Varetektsfengslet i to uker

Jenta erkjente tirsdag at hun hadde drept den 30 år gamle kvinnen natten før.

15-åringen ble i dag varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll. Siktelsen mot henne er også skjerpet og lyder nå på overlagt drap.

Hun har ikke erkjent overlagt drap, som siktelsen nå er utvidet til.

– Hva er bakgrunnen for at dere utvidet siktelsen?

– Det er informasjon som har kommet frem i etterforskningen. Jeg kan ikke gå nærmere inn på eksakt hvorfor, sier Iselinn Håvarstein, politiadvokat i Asker og Bærum politidistrikt, til TV 2.

Ble trolig drept med kniv

TV 2 vet at politiet har funnet en kniv som de mener er drapsvåpenet.

Den ansatte jobbet med å passe på tenåringen på Små Enheter, en institusjon for unge med behov for heldøgns omsorg og psykiatrisk overvåking i Vollen i Asker.

Fengslingsmøtet i Asker og Bærum tingrett gikk bak lukkede dører. Den drapssiktede 15-åringen gikk inn i rettsmøtet med håndjern på, fulgt av tre politibetjenter og sin forsvarer, advokat Cecilie Nakstad.

Hun sier det letes etter ulike alternativer, sannsynligvis en løsning som er spesialtilpasset jentas behov, for å unngå at hun må sitte i fengsel i varetektstiden.

– Både politiet og jeg har jobbet med å finne alternativer. Det dreier seg om både psykiatri og kriminalomsorg, og man har også snakket om å sette sammen et helt eget opplegg, men konkret hvor vi har henvendt oss vil vi ikke si noe om nå, sier forsvareren til TV 2. 

 

(©NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2