Brende reiser til ebola-rammede områder

Utenriksminister Børge Brende (H) reiser neste uke til områder i Vest-Afrika som er hardest rammet av det dødelige ebolaviruset.

TIL VEST-AFRIKA: Utenriksminister Børge Brende reiser til ebolarammede områder vest i Afrika. Foto: AFP PHOTO / MOHAMED EL-SHAHED
TIL VEST-AFRIKA: Utenriksminister Børge Brende reiser til ebolarammede områder vest i Afrika. Foto: AFP PHOTO / MOHAMED EL-SHAHED

Det bekreftet lederen for det amerikanske bistandsdirektoratet (USAID), Rajiv Shah, under et høynivåmøte om ebola torsdag.

– Sammen med Norges utenriksminister reiser jeg til regionen neste uke, sa Shah.

Opprettet ebola-fond

På møte annonserte Brende at Norge også bidrar økonomisk til et fond opprettet av Verdensbanken, som spesifikt skal bidra i kampen mot ebola.

– På vegne av den norske regjeringen gir jeg 10 millioner dollar (60 millioner kroner) til fondet og oppfordrer andre land til å gi, sa Brende under møtet.

Samtidig melder Leger uten grenser at tre personer til ved senteret hvor den norske kvinnen ble smittet av det dødelige viruset, og har blitt smittet.

I alt har den internasjonale organisasjonen Leger uten grenser sendt omkring 3000 medarbeidere til de tre hardest rammede ebola-landene, Sierra Leone, Liberia og Guinea.

Totalt er 21 personer ansatt i Leger uten grenser blitt smittet av ebola den siste tiden. To av dem utenlandske hjelpearbeidere, resten nasjonale ansatte.  

(TV 2©NTB)

Mer innhold fra TV 2