Betalte 80.000 kroner for bilen - ble lurt trill rundt

Plutselig svarte ikke selgeren på telefon lenger.

Bittert: Quendrim Gashi fra Selbak håper han snart får en avklaring på om han får beholde bilen eller ikke. Foto: Kristian Bolstad, Fredrikstad Blad / AMEDIA.
Bittert: Quendrim Gashi fra Selbak håper han snart får en avklaring på om han får beholde bilen eller ikke. Foto: Kristian Bolstad, Fredrikstad Blad / AMEDIA.

Qendrim Gashi (24) trodde han hadde kjøpt drømmebilen da han la 80.000 kroner på bordet for en Audi A3. I stedet har bilen blitt hans største mareritt.

Selbak-gutten har lenge drømt om sin helt egen bil, og etter å ha undersøkt markedet på finn.no i en periode, fant han endelig drømmebilen. En svart Audi A3.

Bilen så fin ut og prisen var noenlunde rundt det 24-åringen følte han kunne betale.

– Jeg tok turen til Horten for å prøve bilen. Da vi kom over fjorden ringte eieren meg for å si at han var veldig opptatt på jobb, og at sønnen hans derfor måtte møte oss da vi skulle se på bilen. En ung mann som utga seg for å være sønnen til eieren møtte oss, og vi testet bilen. Han virket veldig troverdig, og det virket som han visste det meste om bilen.

Men Gashi ble fort klar over at det var noen mangler ved bilen. Han prutet derfor på prisen, og fikk til slutt tilslag på 80.000 kroner.

– Jeg var så lykkelig da jeg dro hjemover. Jeg var klar over at bilen måtte på repareres, det hadde jeg lagt inn i regnestykket, sier han.

LES OGSÅ: Forsøkte å svindle eldre dame – ble kastet på dør

Så kom problemene

Men så begynte etter hvert problemene for 24-åringen. Da han skulle kjøre hjem fra Horten, så han tidlig at serviceheftet ikke lå i bilen.

– Jeg ble lovet at det skulle fikses i løpet av kort tid, og jeg stolte på at det skulle ordne seg, sier han.

Men så begynte det virkelig å skurre. Noen dager etter kjøpet, dro Gashi til biltilsynet. Der hadde de ikke mottatt omregistreringsskjema. Han kontaktet biltilsynet daglig i en uke etter, men fortsatt med det samme svaret.

– Det var da jeg virkelig forsto at noe var galt. Jeg forsøkte å ringe eieren, men nå fungerte ikke nummeret lenger. Så valgte jeg til slutt å dra til Horten, men på adressen han hadde oppgitt var det ingen eier å treffe. Etter å ha undersøkt litt selv, fant jeg til slutt et nytt telefonnummer og adresse. Da jeg til slutt kom frem til eieren av bilen, var det ikke samme mann som svarte meg.

LES OGSÅ: – Lett å bli svindlet

– Eier påsto han ikke visste om salget

Det skulle vise seg å være den virkelige eieren av bilen. Han påsto at han aldri hadde solgt bilen, og at den sto på kaia i Horten fordi han hadde mistet nøklene. Han hevdet at han ikke visste noen ting om at bilen var solgt, sier Gashi.

– Så du hadde rett og slett kjøpt en stjålet bil?

– Ja, jeg ble lurt. I ettertid har jeg funnet ut at de personene jeg har vært i kontakt med vedrørende bilen har 25-30 forskjellige telefonnummer registrert på seg. Jeg forsikret bilen og gjorde alt jeg skulle dagen etter, men så viste det seg at jeg var blitt lurt, sier han.

– Burde du undersøkt selger og bilen nærmere da du kjøpte den?

– Det burde jeg nok helt sikkert, men det er første gang jeg kjøper bil. Jeg trodde jeg gjorde de nødvendige undersøkelsene, men istedet ble jeg rundlurt. Jeg innser jo i dag at jeg burde spurt om legitimasjon, sier han.

Gashi forteller at han sitter på kontrakten, og at selgeren skrev under med falskt navn.

– Jeg har forsøkt å kontakte politiet flere ganger, men de gir meg aldri noe svar på hva jeg skal gjøre. Nå sitter jeg her med en bil jeg ikke kan bruke. Jeg har tross alt tatt opp lån for å kjøpe meg bilen, og sier han, til fb.no.

LES OGSÅ: – Bruktbilsvindel er milliardindustri

Politiet: – Under etterforskning

Saken etterforskes i dag av politiet i Vestfold.

– Saken etterforskes som en bedragerisak, men foreløpig er ingen personer formelt siktet. Vi jobber med å få avhørt eieren, sier politioverbetjent Jan Frode Johannessen.

– Så i mellomtiden må han som har kjøpt bilen avvente etterforskningen – uten å kunne bruke den?

– Ja, i utgangspunktet må han nok det, sier han.

– Hva sier han som faktisk står som eier av bilen?

– Vi har ikke fått avhørt ham ennå, sier Johannessen.

– Men det har jo blitt overført 80.000 kroner til en konto. Dere klarer vel å finne hvem som eier kontoen?

– Ja, vi er fortsatt på et tidlig stadium i etterforskningen. Vi jobber med å få klarhet i hva som faktisk har skjedd. Det er en del merkelige forhold rundt den bilen, sier Johannessen.

Frustrert kjøper

Hjemme på Selbak sitter Gashi med ett eneste ønske. Å få saken ut av verden.

– Det plager meg skikkelig at jeg ble så lurt. Nå må bilen stå parkert i gården her til jeg får svar fra politiet, sier han.

Gashi har også kontaktet advokat for å rådføre seg om hva han bør gjøre.

– Det har kostet meg flere tusen kroner. Jeg ønsker pengene tilbake eller en bekreftelse på at jeg kan bruke bilen. Men så lenge saken er under etterforskning, står jeg her uten å vite hva jeg skal gjøre, sier han.

Han ønsker nå å advare andre mot samme type bedrageri.

– Det er første gang at jeg blir lurt på denne måten, og jeg har fått vite i ettertid at dette er en ny type metode man bruker for å lure kjøpere. Jeg kommer til å være langt mer skeptisk fra nå av, sier han.

Du kan lese mer om motor & trafikk på fb.no - her:

LES OGSÅ: Svindlere fabrikkerer tusenvis av ulykker