Dette har ikke Volvo tid til lenger

Vil heller fokusere på eksisterende modeller.

Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Mange minnes første generasjon Volvo C70 som en svært pen og elegant coupe og cabriolet. I 2006 kom det også en cabriolet med ståltak, som fikk samme modellbetegnelse.

Men den siste C70-en gikk ut av produksjon i fjor - og siden har det ikke kommet noen erstatter på banen. Det er det heller ingen planer om. I alle fall ikke foreløpig.

I stedet vil Volvo fokusere på sine eksisterende og planlagte modeller - som inkluderer den heteste nyheten i modellutvalget akkurat nå - XC90.

Lurer du på å kjøpe brukt C70 cabriolet? Les dette

- Fokuserer på dagens modeller

Volvo har de siste årene, i likehet med de fleste andre bilprodusentene, laget bidrag til stadig flere segmenter. Blant annet med konkurrenten i Golf-klassen, V40.

Men takket være de nye modellene, har de altså valgt å slutte med coupe og cabriolet-produksjonen.

Sjef for produktstrategi i Volvo, Lex Kerssemakers, bekrefter overfor svenske ViBilägare, at det ikke er noen planer om å komme med slike modeller heller.

Les også:Nå er det slutt for denne cabrioleten

2019 - tidligst

På lengre sikt er han imidlertid klar på at coupe- og cabrioletmodeller igjen vil være en del av modellutvalget til Volvo. Men ikke før dagens modellutvalg etter planen skal erstattes i 2019, skriver ViBilägare.

Så hvis du venter på en ny, lekker coupe med Volvo-logo i grillen, er det ikke noe poeng i å holde pusten ...

Les også: Volvo-coupe stod neste 900 dager før den ble solgt

33 til salgs i Norge

Vi synes første generasjon C70 er en av de mest elegante Volvoene du kan få tak i. En skikkelig designbombe - med klassiske- og tidløse coupelinjer.

Kjøreegenskapene er ikke akkurat sportslige, men det er en herlig cruiser. 

Andre generasjon er også en pen bil - men ikke like vakker som forgjengeren.

I skrivende stund finnes det 33 C70 til salgs på bruktmarkedet i Norge - omtrent jevnt fordelt mellom første- og andre generasjon.

Se video: Volvo C70: Svensken ligger i 260 km/t - så gir han full gass