Sørlandskvinne (51) dømt til ti års fengsel i Ecuador

Sørlandskvinnen som ble tatt med tre kilo kokain på en flyplass i Ecuador i februar, er dømt til ti års fengsel for narkotikasmugling.

En narkosiktet kvinne (51) fra Sørlandet ble funnet skyldig mandag kveld og dømmes til ti års fengsel, melder avisa Lindesnes

Kvinnen ble pågrepet på flyplassen Mariscal Sucre i Ecuador på vei til Madrid den 28. februar 2014, med en koffert med 2980 gram kokain. Hun ble tatt i en rutinekontroll og avslørt av en narkohund.

– Vet ikke hva kokain er

Tiltalen omhandlet kvinnens viten om at hun hadde narkotika i bagasjen og i rettsaken uttalte kvinne at hun ikke visste om det narkotiske stoffet hun ble tatt med.

– Jeg vet ikke hva kokain er, jeg har aldri brukt det før og aldri sett det før, forklarte kvinnen i rettssalen ifølge avisa. 

– Jeg skulle hente noen dokumenter som en mann skulle levere til meg. Han kom med dokumentene og viste dem til meg. Dokumentene var på spansk, og jeg skjønte ikke hva som stod på dem, men jeg tenkte at det så greit ut. Så jeg tok dem med meg, jeg skulle hjem, sier 51-åringen.

Hun mener en mann ved navn John Welsh var eier av stresskofferten og at hun ikke har kjennskap til ham. 

Anket umiddelbart

Kvinnens forsvarer, Oswaldo Trujillo Santillan, sier at han mener kvinnen må frifinnes fordi han mener at kvinnen ikke oppfyller vilkårene for siktelsen. Dette fordi hun skal ha blitt lurt og ikke hatt viten om at kofferten inneholdt kokain.

Kvinnen har også en norsk forsvarer, Nils Anders Grønås. Han mener det finnes frikjennende bevis på at det var hennes internettkjæreste som ledet henne til å uvitende frakte narkotika, opplyser VG.

Den lokale forsvareren argumenterte hardt på at det ble begått saksbehandlingsfeil da kvinnen ikke fikk tildelt en tolk eller forsvarer umiddelbart da hun ble pågrepet i februar. Dette har hun krav på etter ecuadoriansk lov.

Dommen på ti års fengsel ble anket på stedet.

51-åringen var ikke tilstede i rettsalen, men deltok via videoøverføring. 

Mer innhold fra TV 2