Aalesund knuste Stabæk

Aalesund tok et langt steg bort fra nedrykkssumpa i eliteserien med 3-0-seieren over Stabæk søndag.

Aalesund - Stabæk 3-0

Se scoringene øverst!

Sakari Mattila, Leke James og Fredrik Ulvestad scoret hjemmelagets mål etter pause. Den solide seieren sendte AaFK opp i 28 poeng. Sunnmøringene har en luke på sju poeng til Sogndal under nedrykksstreken.

– Dette var tre fine poeng. Jeg er også veldig fornøyd med det vi prestere i annen omgang, sa Aalesund-trener Jan Jönsson til C More.

Etter en kjedelig første omgang tok vertene mer tak og påførte Stabæk betydelig mer trøbbel de siste 45 minuttene. Jönssons mannskap fikk det spesielt til å flyte etter Mattilas frisparkperle i det 65. minutt.

Den finske midtbanespilleren banket ballen i nettet bak en forfjamset Sayouba Mandé fra rundt 20 meter. Målet ga tydelig Aalesund mer energi. Vertene kom til flere farligheter før James kontant headet inn 2-0 etter 77 minutter. Jamaicaneren ble perfekt servert av Ulvestad, som vartet opp med et glimrende innlegg.

Sistnevnte kom også på scoringslista. Åtte minutter før slutt gjorde han ingen feil alene med Mandé og trillet inn hjemmelagets tredje mål for kvelden. Scoringen kom etter en meget bra kontring, som ble satt i gang av 17-årige Henrik Bjørdal.