Ikke gå i salt-fella! Slik reduserer du det dødelig høye forbruket

Se hvordan du kan spise mindre salt og få bedre helse.

BOMMET PÅ SALT-TESTEN: Bare Kaja Lund-Iversen fra Forbrukerrådet klarte å identifisere guacamolen med mest salt. Helsedirektoratets sjef Bjørn Guldvog og kostholdsekspert Fedon Lindberg gjettet feil. Foto: Lars Barth-Heyerdahl/TV 2
BOMMET PÅ SALT-TESTEN: Bare Kaja Lund-Iversen fra Forbrukerrådet klarte å identifisere guacamolen med mest salt. Helsedirektoratets sjef Bjørn Guldvog og kostholdsekspert Fedon Lindberg gjettet feil. Foto: Lars Barth-Heyerdahl/TV 2

Nordmenn spiser i snitt to teskjeer salt hver dag. Det er dobbelt så mye som vi bør få i oss. Høyt saltinntak kan føre til høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdommer. Hjerte- og karsykdommer er den vanligste dødsårsaken i befolkningen. Nå vil helsemyndighetene ha oss til å spise mindre salt. Målet er å få ned saltinntaket med 15 prosent innen 2018 og 30 prosent innen 2025. - Målet på lang sikt er

Mer innhold fra TV 2