Vitne hørte krangel på brua: – Se til helvete og flytt deg!

NEDRE TELEMARK TINGRETT (TV 2): Etter krav fra tingrettsdommer Berit Nerva må aktor føre opptil ni nye vitner i rettssaken etter Linn Madelen Bråthens død. 

NYE VITNEPROV: Rettssaken etter Linn Madelen Bråthens død fortsetter onsdag. Foto: Privat/TV 2
NYE VITNEPROV: Rettssaken etter Linn Madelen Bråthens død fortsetter onsdag. Foto: Privat/TV 2

Ni nye vitner som ikke opprinnelig sto på aktors bevisoppgave er kalt inn for å vitne i retten. Samtlige har gjort interessante observasjoner natten da Linn Madelen Bråthen døde.

Fem personer, som alle bor like i nærheten av Breviksbrua, vitnet i forrige uke om hva de så og hørte natt til 3. august i fjor. I retten onsdag forklarte flere nye vitner at de hørte desperate skrik fra Breviksbrua denne natta

– Desperate skrik 

Skrikene blir av flere vitner i retten beskrevet som paniske og desperate. En kvinne skal også ved flere anledninger ha ropt «hjelp», beskrev vitnene.

– Det var ikke noe gledeshyl. Det festet seg her inne, forklarte et av vitnene i retten og pekte mot sitt eget hode. Felles for vitnenes beskrivelse er at skrikene kom fra en kvinne. 

En kvinne (18) hørte også lyder fra området rundt brua, og ville lukke vinduet ut mot brua for å få sove. Da hun skulle lukke vinduet hørte hun en høylytt krangel.

– Se til helvete og flytt deg, skal en mann ha sagt ifølge vitnet.

Vitnet gikk deretter opp i andre etasje på boligen for å finne ut hvor bråket kom fra, men kunne ikke se noen personer under eller ved brua. Vitnet vekket deretter moren for å fortelle om det hun hadde hørt.

– Jeg ble nervøs og fikk grøssninger. Dette var ikke noe vanlig fyllerør, forklarte vitnet.

– Tar det aldri slutt

Et annet vitne trodde lydene hun hørte kom fra noen som hadde sex i nærheten. Hun slo derimot dette fra deg etter hvert og tenkte at det var noen som var utsatt for noe på vannet under brua. I ettertid mener denne personen at lydene ikke kom fra Breviksbrua, men fra en holme i nærheten.

En eldre kvinne våknet av det hun beskriver som et grusomt bråk og en intens krangel på brua. Hun har soverom mot brua, og hadde vinduet åpent. 

– Tar det aldri slutt, tenkte jeg, forklarte kvinnen som bor noen hundre meter unna.

De aller fleste vitnene som har hørt lyder fra brua natt til 3. august, bor like i nærheten av Breviksbrua. Et vitne hørte derimot skrik helt til Sandøya - noen få kilometer i luftlinje unna. Det var ved denne øya i Bamble at Linn Madelen Bråthen ble funnet død om formiddagen den 3. august.

Benekter krangel

Den tiltalte politimannen benekter bestemt at det har vært en krangel mellom ham og Linn Madelen på Breviksbrua. Han har tidligere forklart, og står ved forklaringen om at han ikke opplevde at det var noe bråk på brua. Han tviler derimot ikke på forklaringene vitnene har kommet med i retten. 

– Det er ikke rart om det kom et hyl da hun slapp seg ut fra brua, forklarte politimannen i retten onsdag.

Han understreker også at han har holdt seg til samme forklaring helt siden han innrømmet at han avga falsk forklaring i dagene etter Linn Madelens død.

– Noen høylytt krangel mellom en mann og kvinne, det har det ikke vært, sa politimannen.

Den tiltalte politimannen er også kritisk til pressens omtale av saken, og mener pressen bevisst har fremstilt ham negativt. Han beskriver dette som en stor belastning for familien og hans venner. 

Tltalt etter Linn Madelens død

Onsdag er den nest siste rettsdagen i saken mot den tidligere politimannen.

Politimannen hevder at Linn Madelen Bråthen hoppet fra brua av egen vilje og at han ikke klarte å stoppe henne. 

– Etter en kort stund roper hun «Lars». Så snur jeg meg, og da står hun på utsiden av rekkverket. Da sa hun at hun hadde bestemt seg, og at jeg ikke skulle komme nærmere, forklarte politimannen i sin forklaring i forrige uke.

Han forlot deretter brua, i det han selv forklarer som en irrasjonell tilstand, uten å varsle fra om det som skjedde.

Bistandsadvokat for Linn Madelen Bråthens familie, Niels-Christian Schelver Petersen, har ved flere anledninger gitt klart uttrykk for at denne forklaringen ikke er troverdig. 

(TV 2/NTB)

Mer innhold fra TV 2