Turister flys ut av orkanområde i Mexico

Cabo San Lucas (NTB-AFP): Militære og sivile fly ble tirsdag satt inn for å frakte ut tusener av turister som var strandet i Baja California i Mexico etter at alle hotellene ble rasert av orkanen Odile.

Rundt 30.000 utenlandske og mexicanske turister har ventet på transport bort fra det smadrede området etter at Odile herjet mandag og tirsdag.

Verken biler eller kollektivtransporten hadde tilgang til bensin siden alle bensinstasjonene er stengt, slik at turistene måtte spasere til den sterkt skadde flyplassen i Los Cabos mens de trillet på koffertene sine langs veien.

Begge flyplassene i området var ute av drift etter orkanen. På flyplassen i Los Cabos var vinduer knust og taket falt ned i terminalbygningen, men myndighetene fikk likevel trafikken i gang igjen tirsdag.

Det føderale politiet opplyste at et av deres fly fraktet 137 mennesker til Mazatlán, mens flyselskapet Interjet sendte et fly for å hente ut 150. Hæren sendte fly for å frakte folk til Tijuana og Mexico by.

– Jeg har stått i kø i en time i denne heten, men det er verdt det for å komme av gårde, sa Sheilla Roach, en amerikansk student som skulle reist hjem søndag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2