Ovnsbakte rotgrønnsaker
Servert med stekt eller grillet laks
Dette trenger du:
Beregn ca 175 g skinn- og benfri laks- eller ørretfilet per person
ca 250-300 g uskrellede rå grønnsaker per person
Velg blant gulrøtter med forskjellig farge(regnbuerøtter), rødbeter, gulbeter, hvite beter, polkabeter, pastinakk, persillerot, sellerirot og løk.
Slik gjør du:
Skrell og rens grønnsakene.
Skjær opp i biter og legg i et ildfast fat.
Dryss på salt og pepper, evt kvister med friske urter.
Vend inn rapsolje eller olivenolje.
Bak i stekeovn, gjerne varmluft, ved 180oC i 45-50 minutter.
Eller til grønnsakene er møre.
Pensle laks/ørretfilet med litt olje, dryss med salt og pepper.
Grill/stek 3-4 minutter på hver side.
Server med kryddersmør (mykt smør rørt opp med litt sitronsaft og finhakkede urter og hvitløk), eller en krydderolje.