Tutta på delt 1. plass etter kanonrunde i drittværet

Suzann Pettersen taklet lørdagens forhold i Portland bedre enn sine utfordrere. Nå deler hun ledelsen med to andre før den siste runden i LPGA-turneringen.

LEDER MED TO ANDRE: Suzann Pettersen.
LEDER MED TO ANDRE: Suzann Pettersen.

Under vindfulle og fuktige forhold på en av Tuttas favorittbaner, slo den norske golfstjernen til med en 67-runde lørdag. Dermed hoppet hun opp fra delt 10. til delt 1. plass.

Pettersen har vunnet Portland-turneringen to ganger de siste tre årene, og hun styrer mot nok et trofé. Før søndagens avslutning ligger hun likt med spanske Carlota Ciganda og sørkoreanske Hur Mi-jung på elleve slag under par (205 totalt).

– Spillet mitt blir bedre og bedre. I dag hadde jeg mange sjanser på de siste ni hullene, men jeg traff ikke helt på puttene. Så ble det birdier på 16 og 17 og en bra par på hull 18 etter å ha vært i trøbbel. Det var en god, solid runde, fastslo Tutta overfor LPGA-tourens nettsted.

– Jeg synes baneforholdene i dag var litt mer krevende enn i går. Mer vind- og regnfullt, litt opp og ned. Derfor er lederne bare elleve under par nå, mente Hur.

Både hun og Ciganda gikk 70-runder lørdag. Sør-Koreas Kim I.K., som ledet turneringen etter to runder, er ett slag bak tettrioen etter å ha brukt 74 slag på 3. runde.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2