Mack trekker tilbake øl som lukter fis(k)

Bryggeriet Mack trekker tilbake øl av merket Isbjørn etter at forurensing i tappesystemet fører til en illeluktende odør i mange bokser.

«Solgte øl som lukter fis» lød beskrivelsen i avisa Harstad Tidende torsdag. Ølprodusenten Mack har de siste ukene forsøkt å få tilbakekalt mest mulig av ølmerket Isbjørn produsert 21. og 22. juli i sommer.

Forurensing i tappesystemet førte til at enkelte bokser, foruten de edle dråpene, er tilført melkesyrebakterier som utvikler en ubehagelig lukt av svovel og råtne egg.

– Dette er bakterier som ikke er farlige, og som blant annet benyttes i syrnede melkeprodukter som yoghurt, men som kan gi ubehagelig lukt og smak i øl og en lukt av alt fra sitron og eddik til gammel fisk, noe som blant annet skyldes nedbryting av proteinet i ølet, forteller kommersiell direktør Roger Karlsen i Mack til avisen.

Det er kunder som har kjøpt tolvpakninger med ølet som kan ha fått med bokser med stinkende innhold. Bryggeriet har forsøkt å få tilbake boksene, men har så langt ikke fått tak i alt. Det infiserte ølet har utløpsdato 22. og 23. oktober. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2